Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Google ontving 100 miljoen take-down verzoeken voor muziek downloads

BPI - 100 miljoen verwijderingsverzoeken.

BPI – 100 miljoen verwijderingsverzoeken.

De BPI is de Britse branchevereniging voor de muziekindustrie. De tegenhanger van Brein heeft een illuster record gebroken: sinds het mogelijk is om bij Google url’s te laten verwijderen vanwege illegale muziek die op deze URL wordt aangeboden heeft de BPI 100 miljoen van dergelijke verzoeken verstuurd.

Het aantal verzoeken tot de verwijdering van gratis muziek downloads neemt nog steeds toe. Een half jaar geleden liet de BPI al weten 50 miljoen url’s te hebben ingediend bij Google. In meer dan 250.000 dmca verzoeken (wiki).

Het aantal van 100 miljoen verwijderingsverzoeken staat in groot contrast met het aantal verzoeken dat Brein in Nederland en Baf in Belgie hebben aangevraagd. De beide belangenbehartigers van de Nederlandse en Belgische muziek-industrie dienden tot nu toe 5 miljoen verwijderingsverzoeken in voor websites met daarop illegale gratis muziek downloads.

Grootste ter wereld

De BPI is wereldwijd de grootste indiener van verwijderingsverzoeken. Zelf is de organisatie niet trots op het record. De BPI laat in een reactie weten dat deze mijlpaal het bewijs is van de zwaarte van de strijd tegen mensen die gratis muziek downloaden van internet. Daarnaast is het verwijderen van websites met links naar illegale muziek niet effectief genoeg om mensen legale alternatieven zoals muziek streaming te laten overwegen.

Tenslotte is de BPI ook sceptisch over de rol van Google: het zoekbedrijf zou het mensen veel te makkelijk maken om via de Google zoekmachine muziek te downloaden. Het zou veel effectiever zijn als Google haar zoek-algoritmes zou aanpassen om zo het aantal muziek downloads in de Google resultaten te verminderen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.