Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Google opent met All Access aanval op Spotify

muziek streamen met all access

Google All Access is de nieuwe streaming muziekdienst van Google. Je kunt er ook je eigen muziek in mp3 formaat opslaan.

Google is gisteren begonnen met de langverwachte aanval op de markt voor streaming muziek. In de nacht van maandag op dinsdag maakte het bedrijf namelijk haar streaming muziekdienst ‘All access‘ actief.

Met die muziekdienst kunnen gebruikers voor een vast bedrag van 10 euro per maand onbeperkt muziek streamen naar mobiele apparaten, laptops en tablets. Google’s All Access vertoont een aantal grote overeenkomsten met Spotify, de grootste speler voor streaming muziek in Nederland. Zo is de prijs uiteraard gelijk maar ook is het mogelijk om muziek te downloaden naar een smartphone om zo later offline muziek te kunnen luisteren.

Daarnaast biedt All Access ook de mogelijkheid om afspeellijsten van favoriete liedjes en volledige albums te downloaden en af te luisteren. Wie voor 15 november een abonnement afsluit om muziek te streamen via All Access betaalt per maand 8 euro gedurende de hele looptijd van het abonnement.

Geen goedkope variant

In tegenstelling tot Spotify biedt Google in haar muziekdienst geen goedkope variant aan met minder mogelijkheden. Ook is het niet mogelijk om gratis muziek te streamen naar desktopcomputers.

Wie op een desktopcomputer muziek wil luisteren via All Access hoeft geen applicatie te installeren. Je kunt via de web-interface van All Access muziek streamen naar je vaste computer of laptop. Daarnaast is ook een IOS applicatie voor Apple iPhone en iPad nog niet beschikbaar.

All Access biedt volgens Google een catalogus aan van rond de 18 miljoen liedjes. Daarmee biedt Google iets minder online muziek aan de concurrent Deezer en Spotify.

Ook Google Play Music nu in Nederland

Naast ‘All Access’ biedt Google vanaf gisteren ook toegang tot Google Play Music voor mensen die in Nederland wonen. Met deze dienst kun je muziek downloaden tegen betaling. De dienst is daarmee vergelijkbaar met iTunes van Apple.

Daarnaast biedt Google Play Music de mogelijkhed tot het online opslaan van eigen muziek in mp3 formaat. Deze mp3-bestanden kun je op een later moment gratis downloaden en beluisteren. Zo hoef je dus nooit muziek te kopen die je al op cd of lp hebt. Je kunt met Google Play Music dus betaald muziek downloaden en daarnaast tot 20.000 mp3 bestanden die je al hebt opslaan.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.