Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Google start nieuw project waarin computers muziek componeren

Google heeft op een muziek- en videofestival in Amerika laten weten dat het bedrijf een nieuw project aan het opstarten is waarbij gekeken wordt of computers muziek kunnen maken. Binnen project ‘Magenta’ zal ook gekeken worden of kunstmatige intelligentie video’s en andere kunst kan maken. Uiteraard is het hierbij de bedoeling dat de muziek en video’s mensen ook echt aanspreken.

Om kunstmatige intelligentie muziek te laten maken is Google van plan om de Tensorflow software te gaan gebruiken. De tools binnen dit programma zijn allemaal gericht op het gebruiken van door mensen ingevoerde gegevens om hier vervolgens iets nieuws van te maken.

Om een computer nieuwe muziek te laten componeren zullen gebruikers moeten beginnen met het uploaden en openen van midi-bestanden in een van de tools die binnen project Magenta worden ontwikkeld. De computer zal deze muziekbestanden analyseren en hiervan leren wat voor mensen als goed in het gehoor liggende muziek wordt beschouwd.

Op basis van de analyse en het leerproces zullen de verschillende tools die binnen Magenta actief zijn vervolgens zelf muziek opnemen die voor mensen leuk klinkt. Wanneer we de eerste track in de top 40 kunnen verwachten is nog niet bekend. De verwachting is echter dat dat nog wel even kan.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.