Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Google verbiedt websites om muziek te downloaden van Youtube

Muziek downloaden van Youtube

Youtube

De eigenaar van Youtube (internetgigant Google) heeft een groot aantal websites aangeschreven die diensten aanbieden waarmee muziek van Youtube gedownload kan worden. In de brief vraagt Google de websites om te stoppen met aanbieden van deze diensten, waarmee mensen gratis muziek van Youtube kunnen downloaden als mp3 bestand. Gaan de aangeschreven websites toch door met het aanbieden van downloads van Youtube dan dreigt Google met juridische stappen.

Een van de grootste websites ter wereld waar je gratis muziek van Youtube als mp3 kunt downloaden is Youtube-mp3.org. Deze website trekt meer dan 1 miljoen bezoekers per dag die mp3 bestanden van Youtube filmpjes willen maken. De eigenaar van de website kreeg vorig jaar ook al een brief van Google maar ging toen niet in op de dreigementen. Toentertijd liet een woordvoerder van het bedrijf weten dat het niet in zou gaan op het verzoek van Youtube omdat de bedoelingen van Google ‘discutabel’ waren. Vooral het financiĆ«le gewin van Youtube zou voorop staan: mensen die muziek downloaden van Youtube komen niet meer terug op dezelfde video nog eens te kijken.

In de brief die Google afgelopen week stuurde eist Google dat websites die muziek van Youtube omzetten naar een mp3 bestand hun dienst binnen 7 dagen stopzetten. Gebeurt dit niet dan zal Google juridische stappen ondernemen. Of Google serieus stappen gaat ondernemen tegen de download websites is nog maar de vraag: de websites zorgen naast omzetverlies voor Google namelijk ook voor veel extra bezoek aan Youtube. Ook is het maar de vraag of de sluiting van de grote download-websites wel resultaat zal hebben: op internet staan honderden kleinere websites waar ook muziek van Youtube gedownload kan worden.

Nederland

Mensen die in Nederland muziek willen downloaden van Youtube kunnen terecht op bijvoorbeeld downloadplaza.nl. De eigenaar van deze website heeft nog geen post van Google ontvangen. Wel gaf hij in een reactie aan dat hij oplettend is rondom deze ontwikkelingen. Wil je leren hoe je gratis muziek kunt downloaden van Google via websites of speciale download-software? Neem dan een kijkje op de downloaden van Youtube pagina’s op gratismuziekdownload.nl.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.