Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Google verwijderde in 2014 75% meer links naar illegale downloads

Eigenaren van de rechten op populaire muziek, tv-series en films hebben Google in 2014 gevraagd om meer dan 345 miljoen links naar illegale downloads te verwijderen uit de resultatenpagina’s. Dat enorme aantal is 75% meer dan het aantal verwijderingsverzoeken in 2013. En hoewel Google steeds meer doet om gratis muziek downloaden via haar zoekmachine lastiger te maken blijft het aantal verzoeken stijgen.

 Het grote aantal verzoeken tot het verwijderen van links naar illegale downloads lijkt slechts een doel te hebben: de entertainment-industrie hoopt dat mensen op zoek gaan naar legale alternatieven op het moment dat gratis manieren van downloaden niet langer werken. Of het verwijderen van links naar gratis muziek, film en tv-serie downloads echt werkt blijft omstreden. Het lijkt er eerder op dat de entertainment-industrie simpelweg wil laten zien dat zij de langste hebben, mensen blijven gewoon gratis muziek downloaden. Maar die reden is lastig te verkopen aan het grote publiek.

Enorme groei van aantal verwijderingsverzoeken voor gratis muziek

Het aantal verwijderingsverzoeken is de afgelopen jaren sterk gestegen.

Het aantal verwijderingsverzoeken is de afgelopen jaren sterk gestegen. (afbeelding van Torrentfreak).

Het aantal verzoeken tot het verwijderen van links naar gratis downloads is in de afgelopen jaren enorm gestegen. In 2008, 7 jaar geleden, kreeg Google minder dan 100 verzoeken per jaar. Vandaag de dag verwerkt Google meer dan 1 miljoen verzoeken per dag.

De verwijdering van links naar de meest populaire websites voor gratis muziek downloads werden meer dan 5 miljoen keer aangevraagd. Vooral 4Shared, Uploaded.net en Rapidgator waren het doelwit van verwijderingsverzoeken. De meeste aanvragen tot verwijdering van links naar illegale content waren afkomstig van BPI. De organisatie die opkomt voor de Britse muziek-industrie vroeg de verwijdering van meer dan 60 miljoen links aan bij Google.

Niet alle links naar illegale content worden verwijderd

Niet alle aanvragen voor de verwijdering van links naar illegale content worden gehonoreerd. Google laat links naar content waarbij niet duidelijk is het aanbod daadwerkelijk illegaal is gewoon in haar index staan. Toch lijkt het bedrijf hier minder zorgvuldig in te worden. Vooral Google dochter Youtube gaat vrij willekeurig te werk op het moment dat een gratis download als illegaal wordt aangemerkt.

Voor consumenten wordt het in ieder geval steeds lastiger om via Google te zoeken naar gratis muziek downloads. Ook films, tv-series en e-books downloaden via websites die in Google staan wordt steeds lastiger. Steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar andere manieren om legaal of gratis muziek te downloaden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.