Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Google werkt aan muziekdienst en wordt concurrent van Spotify

muziek downloaden Google Music

Google Music

De Financiel Times meldt dat Google druk bezig is met het voeren van gesprekken met platenmaatschappijen om zo een eigen streaming muziekdienst te starten. Met die nieuwe dienst zal de zoekgigant de concurrentie aangaan met Spotify, Deezer en Pandora.

Daarnaast zal de streaming muziek dienst als aanvulling gaan gelden voor Google Music, de dienst van Google waarmee je muziek kunt downloaden.

Twee verschillende diensten

In de gesprekken die Google voert met verschillende bedrijven in de muziekindustrie komen twee verschillende diensten ter sprake. Zo zou het bedrijf een Android-only streaming dienst willen aanbieden aan gebruikers van Android smartphones. Deze muziekdienst is alleen tegen betaling te gebruiken.

Naast een streaming muziekdienst is Google ook van plan om tegen betaling muziekvideo’s via Youtube aan te bieden. Daarnaast is er ook sprake van een muziek aanbod via Youtube.

De streaming muziekdienst die voor Android wordt ontwikkeld zou een uitbreiding moeten worden op Google Music. Die dienst van Google, waarmee muziek te downloaden is, maakt sinds 2011 onderdeel uit van de Android market. De Google Music dienst is beschikbaar in Amerika en een aantal Europese landen. In Nederland kun je nog geen muziek downloaden via Google Music.

Al sinds 2010 is er sprake van geruchten rondom Google’s plannen om een eigen muziek-streaming service te starten. Ook ging er een langere tijd een gerucht rond over de overname van Spotify door Google en ook zouden beide bedrijven intensief hebben willen samenwerking in het streamen van muziek naar smartphone gebruikers.

Apple en Samsung

Naast Google is ook Apple druk bezig met het oprichten van een muziek streaming dienst. Die zou uitsluitend gebruikt kunnen worden op Apple devices. Vooral iPad en iPhone gebruikers zouden eenvoudig muziek moeten kunnen streamen via de speciale software die Apple wil gaan aanbieden.

Ook smartphone producent Samsung is bezig met het opzetten van een streaming dienst: zij nam vorig jaar nog een grote speler over op dat gebied.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.