Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden belemmert groei van economie niet

Buma/Stemra heeft in een verklaring laten weten afstand te nemen van uitspraken van minister Kamp. In ‘de staat van de economie’ liet Kamp weten dat auteursrechten en het bijbehorende strenge regime van handhaving Nederlandse bedrijven en ondernemers belemmeren in het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Kamp is dan ook van mening dat het auteursrecht dringend vernieuwd moet worden. 

Buma/Stemra is het hier niet mee eens: zij vindt het auteursrecht een ‘duurzaam inkomstenmodel‘ voor mensen die werken in de creatieve sector. ‘Nieuwe ontwikkelingen op muziekgebied via internet laten zien dat het auteursrecht zeker geen obstakel is‘ aldus een woordvoerder. ‘Het auteursrecht zorgt voor het generen van inkomsten voor mensen die muziek maken of werkzaam zijn in de muziekindustrie‘.

Buma/Stemra liet verder optekenen dat de uitspraak van Kamp lijnrecht ingaat tegen een eerdere uitspraak van de minister. In een gesprek met DJ Armin van Buuren tijdens het Amsterdam Dance Event liet Kamp namelijk weten dat het beschermen van het auteursrecht een wezenlijk onderdeel is van zijn ministerie. Hij gaf toen aan dat hij in het beschermen van artiesten en de muziekindustrie tegen mensen die gratis muziek downloaden graag iets wilde betekenen.

Streaming is geen alternatief voor gratis downloaden

Buma Stemra zal met haar verklaring ongetwijfeld doelen op het grote succes van streaming muziekdiensten in Nederland. Toch lijken nieuwe diensten voor het streamen van muziek niet genoeg te voldoen in de behoefte van mensen die gratis muziek downloaden. Het downloadverbod en recente blokkades en sluitingen van websites om muziek te downloaden ten spijt heeft niet geleid tot minder mensen die gratis muziek downloaden.

Bron: NU

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.