Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden steeds minder populair

Gratis downloaden, uit legale of illegale bron, wordt steeds minder populair in Nederland. Vijf jaar geleden downloadde ruim de helft van een grote groep ondervraagde computergebruikers wel een gratis muziek via internet. Dat percentage is nu gedaald naar 26%. Het percentage fanatieke downloaders nam niet af: de groep die al veel uit illegale bron download doet dat steeds meer.

Gratis muziek downloaden wordt steeds minder populair.

Gratis muziek downloaden wordt steeds minder populair.

Voor de afname van deze populariteit lijken een aantal redenen aan te wijzen. Allereerst moeten steeds meer download websites onder grote druk van auteursrechten organisaties hun deuren sluiten of een blokkade accepteren. Vrij recent nog ging ExtraTorrents op de fles  maar ook de Pirate Bay lijkt binnenkort weer geblokkeerd te worden. Momenteel is de Pirate bay nog de grootste bron van illegale downloads voor mensen die gratis downloaden.

Een alternatief voor het gratis downloaden via Bittorrent is het downloaden van Usenet via programma’s als Spotnet en SABnzbD. Deze software is echter lastig in te stellen en verder is er een betaalde Usenet abonnement voor nodig, feiten die veel gebruikers die gratis willen downloaden toch tegenhouden. Toch is het aantal mensen dat gratis muziek download via Usenet toegenomen, vooral door het steeds minder wordende aanbod via Bittorrent.

Een laatste reden voor de afname van de populariteit van gratis downloaden is het grote aanbod aan legale muziek via internet. Spotify, Deezer, Apple Music en Google All Access doen goede zaken in Nederland en daarbuiten. Zowel het muziekaanbod (groot) als de prijs (maximaal 10 euro per maand) zijn redenen voor groei van de legale alternatieven voor gratis muziek download websites.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.