Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden verliest aan populariteit; streaming muziek wint

gratis muziek downloaden verliest aan populariteit

Muziek downloaden

Gratis muziek downloaden wordt steeds minder populair. Vooral de opkomst van streaming muziekdiensten en het blokkeren van populaire downloadsites zoals die van de Pirate Bay hebben beiden geleid tot een flinke daling van het aantal internet-gebruikers dat aan gratis muziek downloaden doet. In december vorig jaar gebruikten 6.1 miljoen internetters gebruik van download websites om gratis muziek te dowloaden. In januari van dat jaar bedroeg dat aantal nog 6.6 miljoen.

Naast muziek streaming wonnen ook legale muziek download-websites aan populariteit. Gemeten over heel 2012 werd bijna 60 miljoen euro uitgegeven aan het legaal streamen en downloaden van muziek via internet.

Gemeten over de gehele omzet van de Nederlandse muziek markt bedraagt het downloaden en streamen van muziek inmiddels voor bijna 30% bij aan die omzet. Een en ander valt op te maken uit de cijfers van de brancheorganisatie van de muziekindustrie.

Over de gehele linie is de verkoop van muziek in het vorige jaar overigens wel flink gedaald. Die daling werd grotendeels veroorzaakt door een terugloop in de verkoop van cd’s en lp’s. Streaming muziekdiensten als Spotify en Deezer en online muziekwinkels zoals iTunes noteerden flink hogere omzetten.

Vooral Spotify en Deezer zagen het aantal abonnementen voor muziek-streaming flink stijgen. Vooral de campagnes die beide bedrijven voerden in combinatie met grote telecombedrijven als KPN en T-Mobile waren erg succesvol.

Pirate Bay Blokkade

Het gratis muziek downloaden liep dus flink terug door de Pirate Bay Blokkade. Ondanks dat verbod betreurt de brancheorganisatie het feit dat het downloaden uit illegale bron in Nederland nog steeds niet strafbaar is. Was dat wel het geval dan zou de omzet uit de verkoop van online muziek, offline muziek en muziek streaming vele malen hoger liggen, blijkt uit de woorden van die organisatie.

De Nederlandse markt voor online muziek verkoop heeft nog wel de potentie om flink te groeien. In Zweden, waar beleid is dat gratis muziek downloaden lastiger maakt, is de omzet uit digitale muziek-verkopen inmiddels hoger dan de omzet uit de verkoop van cd’s en lp’s.

Of muziek downloaden en muziek streamen in Nederland op termijn groter gaat worden dan het gratis downloaden van muziek is nog afwachten. Het feit dat

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.