Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden via iTunes lek

iTunes gratis muziek downloaden

iTunes

Nadat eerder deze week streaming muziekdienst Spotify al kampte met een lek waarmee gebruiker gratis muziek konden downloaden liet Apple website 9to5mac weten dat ook iTunes een vergelijkbaar probleem kent. Via een onbeveiligde muziekstream, die een gebruiker beluisterd via iTunes, is het mogelijk om een muziekbestand te downloaden dat eigenlijk alleen bedoeld is om gestreamd te worden.

Gratis muziek downloaden via iTunes is dus mogelijk via dit lek. Na het downloaden is het mp3 bestand echter alleen te beluisteren op de computer van de downloader. Het muziekbestand is namelijk voorzien een DRM beveiliging die het afspelen van het mp3 bestand op een andere computer onmogelijk maakt.

Volgens de website die het lek ontdekte is het mogelijk om met een speciale tool te kijken naar de aanvragen (zogenaamde HTTP requests) die iTunes doet aan de server waarop de muziek wordt aangeboden. Zodra je een liedje gaat streamen is het dan mogelijk om de url die op dat moment wordt aangeroepen in je browser te plakken om de track te downloaden. De werkwijze lijkt ingewikkeld, in de praktijk valt dat echter mee: met een beetje technische kennis en een goede HTTP-request viewer kunnen de meeste mensen deze manier gebruiken om muziek te downloaden va iTunes.

iTunes gratis muziek downloaden

Screenshot van de door 9to5mac ontdekte methode om muziek te downloaden van iTunes

Het lek om te downloaden van iTunes kent een aantal nadelen. Zo is het niet mogelijk een heel album ineens te downloaden. Daarnaast werkt deze manier alleen voor muziek die wordt aangeboden als (gratis) stream. Veel artiesten doen dit tegenwoordig, zo lukte het de website 9to5mac om de nieuwe plaat van Daft Punk, ‘Random Access Memories’, in zijn geheel gratis te downloaden. Ook andere artiesten, waaronder Bob Dylan, Justin Timberlake en David Bowie hebben hun nieuwe albums via iTunes gratis laten streamen. Die albums hadden dus ook via het lek in iTunes gedownload kunnen worden.

Maatregelen

De hack om gratis te downloaden uit iTunes werd afgelopen week gepubliceerd en tot vandaag heeft Apple niets gedaan om het lek te dichten. Het lijkt waarschijnlijk dat Apple dat zeer binnenkort toch gaat doen waardoor het niet langer mogelijk is om via deze manier muziek te downloaden uit iTunes. De reactie van Apple laat wel langer op zich wachten dan bij concurrent Spotify. Dat bedrijf dichtte het lek enkele uren nadat bekend werd gemaakt hoe je muziek moest downloaden uit Spotify zonder te betalen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.