Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden via smartphones grootste probleem muziek industrie

In Amerika downloaden mensen meer gratis muziek via smartphones dan op andere manieren.

In Amerika downloaden mensen meer gratis muziek via smartphones dan op andere manieren.

Uit recent onderzoek van een Amerikaans onderzoeksbureau blijkt dat muziek downloaden via smartphones, zoals de iPhone, het grootste probleem is voor de muziekindustrie. Gratis muziek downloaden via smartphones is in Amerika zelfs een groter probleem dan het downloaden van muziek via torrents, file-sharing websites en mp3 zoekmachines.

Volgens het onderzoek blijkt dat de focus van de muziekindustrie de laatste jaren vooral heeft gelegen op het bestrijden van illegaal downloaden door desktop en laptop-gebruikers. Vooral torrent websites, mp3 zoekmachines en nieuwsgroepenproviders werden (en worden) actief vervolgd op het moment dat ze gratis muziek downloads aanbieden.

Meer muziek downloads via mobile

De onderzoekers trekken deze koers sterk in twijfel. Volgens de een van hen blijkt dat het downloaden van muziek via mobiele platforms (zoals de iPhone, de iPad en natuurlijk via Android smartphones) inmiddels populairder is dan het gratis downloaden van muziek via desktop en laptop computers.

Vooral het aantal mensen dat muziek download via mobile is vele malen groter dan de groep mensen die muziek download van internet via p2p en nieuwsgroepen. Daarmee is het bereik van illegale manieren om via smartphones muziek te downloaden groter dan het bereik van speciale download-software voor computers.

Cijfers ondersteunen theorie

Schattingen van het aantal mensen in Amerika dat via hun smartphone illegaal muziek downloaden lopen uiteen van 25 tot 30 miljoen over het afgelopen jaar. Dat aantal illegale downloads via mobile is vele malen groter dan het aantal downloaders via bijvoorbeeld de Pirate Bay. Volgens cijfers bedraagt dat aantal downloaders namelijk 21 miljoen. Dit betekent dus dat veel meer mensen gratis muziek downloaden via hun smartphone dan via p2p websites, mp3 zoekmachines en nieuwsgroepen.

Voor andere media, zoals films, games en ebooks, zijn de cijfers momenteel nog in het voordeel van traditionele manieren van downloaden. Maar ook daarin lijkt zich een verschuiving voor te doen richting mobile.

Over de redenen van het toenemend aantal mensen dat muziek download van internet via hun smartphone is nog niet alles duidelijk. Wel is de enorme groei van het aantal smartphone-bezitters natuurlijk mede verantwoordelijk. Ook het enorme aanbod aan applicaties en websites voor iPhone en Android om illegale mp3 bestanden te downloaden is een reden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.