Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek luisteren met Spotify Radio

Spotify

Spotify

Muziek streaming dienst Spotify is momenteel aan het overleggen met platenmaatschappijen over een wereldwijde introductie van Spotify Radio. Met Spotify Radio kunnen gebruikers onbeperkt gratis muziek luisteren waarbij inkomsten gegenereerd worden door reclame inkomsten. De nieuwe dienst van Spotify werkt net zoals ‘normale’ online radio stations: Spotify radio maakt een afspeellijst aan en streamt deze naar computers, laptop, iPhone of tablet.

Spotify radio werd geintroduceerd aan het eind van 2011. Toen begon het radiostation te streamen in een beperkt aantal landen. In de zomer van vorig jaar werd de applicatie ook beschikbaar voor Apple en Android devices. Met de muziek streaming dienst kunnen gebruikers aangeven in welke genres of van welke artiesten men graag muziek luisteren. Spotify maakt daarna een gepersonaliseerde afspeellijst aan met willekeurige liedjes van artiesten, liedjes of muziek uit een bepaald genre.

Abonnee’s van Spotify konden, in landen waar Spotify wordt aangeboden, al gebruik van de Spotify Radio dienst. De mobiele versie van de applicatie om gratis muziek te luisteren op je iPhone of Android smartphone was alleen te downloaden in Amerika. In landen buiten de VS konden alleen betalende abonnee gratis muziek streamen naar desktop en laptop computers.

Volgens Blooomberg zal Spotify Radio dus zeer binnenkort wereldwijd ook op mobiele apparaten te gebruiken zijn voor zowel abonnee’s als niet-abonnee’s. Dit betekent dus dat iedereen met een smartphone die via mobiel internet of via wifi is aangesloten op het internet gratis muziek kan luisteren die is toegespitst op jouw persoonlijke muziekvoorkeur. Net zoals met de on-demand streaming service van Spotify geldt ook voor deze nieuwe applicatie dat gratis muziek downloaden niet tot de mogelijkheden behoort.

Naast een uitbreiding van de streaming muziek mogelijkheden is Spotify ook bezig met het uitbreiden van het aantal landen waar de muziek-dienst gebruikt kan worden. Momenteel is de dienst in 17 landen, waaronder Nederland, te gebruiken.

Bron: Bloomberg via Tweakers

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.