Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek luisteren met Spotify zonder Facebook

Gratis muziek luisteren via internet met behulp van de Spotify muziekdienst was sinds september vorig jaar alleen nog maar mogelijk met een Facebook account. Sinds deze week is deze verplichte koppeling tussen Facebook en Spotify opgeheven waardoor je SPotify weer kunt gebruiken als je geen Facebook account hebt.

Spotify en Facebook zijn na 1 jaar losgekoppeld

Na 1 jaar is het weer mogelijk om Spotify te gebruiken zonder Facebook profiel. De verplichte koppeling is uit de registratie procedure van Spotify gehaald vanwege privacy problemen.

Om in te loggen op Spotify voldoet nu alleen nog maar je e-mail adres in combinatie met je wachtwoord. Uiteraard moet je jezelf wel registreren om gratis muziek te luisteren met Spotify. De mogelijkheid om in te loggen met Facebook is van de Spotify website verdwenen waardoor nieuwe gebruikers zich kunnen registreren zonder dat ze hun Facebook account hoeven te koppelen aan de Spotify software.

De koppeling van Facebook met Spotify was al sins de introductie in september 2011 omstreden. Veel gebruikers protesteerden tegen de koppeling die volgens hen inbreuk zou maken op de privacy van gebruikers van de streaming muziek dienst. In Duitsland en de Verenigde Staten verdween de Facebook / Spotify koppeling al eerder maar nu is ook in Nederland Spotify weer te gebruiken voor iedereen. Ook mensen die geen Facebook account hebben kunnen dus weer gratis muziek luisteren via Spotify.

Spotify bracht de verplichting om in te loggen met Facebook om zo meer klanten te krijgen voor de muziek dienst, die natuurlijk ook betaalde abonnementen biedt om muziek te luisteren en te downloaden op iPad, iPhones, tablets en smartphones. Door de accounts te koppelen gaf je Spotify toestemming om muziek die je luisterde te plaatsen op je Facebook profiel. Daarnaast kreeg het bedrijf ook automatisch toegang tot je geboortedatum en andere gevoelige informatie.

Om Spotify aan te vragen zonder Facebook koppeling moet je op de inlogpagina helemaal naar beneden scrollen. De Facebook koppeling is namelijk nog wel prominent aanwezig op de registratie pagina van de streaming muziek dienst. Onder een aanmelding of registratie met Facebook vind je daaronder namelijk de optie ‘Of registreer met mijn e-mail adres’. Door op deze manier jezelf te registreren om zo gratis muziek te luisteren via Spotify zal het bedrijf je Facebook profiel niet kunnen gebruiken.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.