Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek streamen met Spotify concurrent eMuziek

De Nederlandse Bibliotheken hebben vandaag een concurrent gelanceerd voor streaming muziek service Spotify. Onder de naam eMuziek kunnen mensen met een bibliotheekpasje gratis muziek streamen via een in een webbrowser geplaatste Flash Player. Maandelijks kunnen tot 150 tracks gratis gestreamd worden. Meer dan 150 liedjes per maand streamen is vooralsnog niet mogelijk.

Gratis muziek streamen via eMuziek

Gratis muziek streamen via eMuziek

De nieuwe muziek streaming dienst van Bibliotheek.nl is opgestart samen met de Centrale Discotheek Rotterdam. Beide organisaties hebben rond de 150.000 tracks online beschikbaar gesteld. Een groot gedeelte van deze muziek is afkomstig uit de catalogus van platenmaatschappij Universal. Dit bedrijf werkt ook sinds het begin mee aan deze nieuwe service om gratis muziek te streamen.

Alle leden van de bibliotheken in Nederland kunnen inloggen op eMuziek. De combinatie van pasnummer en wachtwoord is voldoende om in te loggen op de website van eMuziek. Maandelijks kunnen na inlog tot 150 tracks gratis geluisterd worden in een webbrowser. Wel is een flashplayer noodzakelijk, de streaming muziekdienst werkt voorlopig alleen in de browser.

De Flash Player is onderdeel van de pilot die Bibliotheek met deze streaming muziekdienst heeft opgestart. Mocht de player niet volstaan dan wordt gekeken of speciale software geschreven moet worden. Daarnaast is ook de limiet van 150 liedjes per maand nog aan verandering onderhevig. Wellicht dat dit aantal in de toekomst zal worden vergroot.

eMuziek is geen directe concurrent van Spotify volgens de bedenkers van de muziekdienst. Zo werkt eMuziek nu alleen nog via een browser. Ook is het aanbod aan muziek dat beluisterd kan worden een stuk minder groot dan dat van Spotify. Ook kan eMuziek alleen gratis gebruikt worden tot een maximum van 150 tracks per maand, bij Spotify kan tegen betaling onbeperkt muziek gestreamt worden.

Ook muziek kopen

Als je als gebruiker bepaalde muziek die je luistert erg leuk vindt dan bestaat er de mogelijkheid om deze muziek te kopen. Voorlopig kunnen gebruikers muziek downloaden via iTunes. Binnenkort worden andere aanbieders geselecteerd waar tegen betaling muziek gedownload kan worden.

Wil je eMuziek uitproberen? Dan zul je lid moeten zijn van een Nederlandse bibliotheek. Op eMuziek.nl volstaat dan het inloggen via je wachtwoord en pasnummer om gratis muziek te streamen. Wat zijn jouw ervaringen met deze muziekdienst? Laat het ons weten!

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.