Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Grooveshark en platenmaatschappij EMI sluiten muziek streaming overeenkomst

Grooveshark sluit deal met EMI

Grooveshark sluit deal met EMI


Na een lang juridisch gevecht hebben muziek streaming service Grooveshark en platenmaatschappij EMI een overeenkomst gesloten over het streamen van muziek door Grooveshark van muziek uit de catalogus van EMI. de overeenkomst volgt op een schikking die beide partijen sloten naar aanleiding van een rechtszaak over deze muziek.

De deal die beide partijen sloten kan het einde betekenen van een serie rechtszaken die platenmaatschappijen tegen Grooveshark hebben lopen. Met Grooveshark is het mogelijk om gratis muziek te streamen naar computers en laptops. Daarnaast is het met bepaalde tools (Groovedown bijvoorbeeld) mogelijk om gratis muziek te downloaden via Grooveshark.

In de overeenkomst die Grooveshark en EMI sloten is vastgelegd dat Grooveshark muziek mag streamen van artiesten uit de catalogus die EMI in beheer heeft. Alle rechtszaken die EMI tegen Grooveshark had lopen zijn beëindigd vlak voordat beide partijen de overeenkomst sloten.

Grooveshark heeft al langer problemen. Veel platenmaatschappijen zien hun muziek namelijk liever niet aangeboden op de Grooveshark website. Vooral de mogelijkheid om zelf muziek op de site plaatsen stuit de muziekindustrie tegen het hoofd. Ook Grooveshark zelf heeft het niet moeilijk. Door de opkomst van Spotify, Pandora en andere streaming muziekdiensten heeft het bedrijf het niet makkelijk. Door de deal die het muziek luisteren van EMI artiesten mogelijk maakt zal Grooveshark mogelijk wat lucht krijgen om zo nieuwe functionaliteit te gaan ontwikkelen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.