Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Moet Grooveshark haar deuren sluiten? Website faciliteerde illegale gratis muziek downloads

Grooveshark

Grooveshark

De populaire muziekstreaming en -download website Grooveshark heeft op grote schaal inbreuk gemaakt op auteursrechten van artiesten en labels. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren ongeveer 6000 tracks illegaal aangeboden. Over het aantal mensen dat deze muziek gratis downloaden is niets bekend, dat aantal zal echter in de miljoenen lopen.

Bovenstaande feiten kwamen boven tafel tijdens een rechtszaak tegen de twee eigenaren van de Grooveshark download-website. Zij hebben in 2007 hun toenmalige personeel per e-mail opdracht gegeven om zoveel mogelijk muziek van andere artiesten te uploaden op de website om zo Grooveshark snel een grote aanbieder van streaming muziek en muziek downloads te kunnen maken.

De rechten over de muziek die vervolgens op Grooveshark werd geplaatst waren niet in handen van de website. Daardoor bood de site gratis muziek downloads aan die illegaal waren. Muziek van onder andere Green Day, Eminem en Madonna was gratis te downloaden via Grooveshark zonder dat er toestemming was gegeven.

Hoe nu verder?

Grote vraag is nu natuurlijk hoe Grooveshark verder gaat. Het lijkt waarschijnlijk dat andere platenmaatschappijen de download-website nu ook gaan aanklagen om zo meer gratis muziek downloads te verwijderen. Ook schadeclaims lijken zeer aannemelijk. Of en zoja hoe Grooveshark deze te boven wil komen is onbekend: het lijkt dan ook waarschijnlijk dat de website geen lang leven meer zal hebben…

Grooveshark is met 30 miljoen actieve gebruikers een van de grootste aanbieders van streaming muziek en gratis muziek downloads. Spotify en andere aanbieders van gratis muziek streaming zullen het verdwijnen van Grooveshark als een grote kans zien. Ook SoundCloud, een andere grote aanbieder van gratis muziek streaming zal deze kans op nieuwe gebruikers niet laten schieten.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.