Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Grooveshark op radar copyright-waakhonden

grooveshark

grooveshark

Grooveshark, de populaire website om gratis muziek te streamen en te downloaden, lijkt op de radar van grote Amerikaanse copyrightwaakhonden verschenen te zijn. Grote platenlabels dienen namelijk op grote schaal verwijderingsverzoeken aan voor muziek die mensen gratis kunnen downloaden van de website. Volgens cijfers van Google was Grooveshark de op 7 na meest aangevraagde domeinnaam om gratis muziek downloads van te verwijderen. 

Helemaal nieuw is de strijd van platenlabels tegen Grooveshark natuurlijk niet. Al sinds de oprichting van Grooveshark in 2006 is de website al een doorn in het oog van platenlabels. Zowel de mogelijkheid tot het gratis streamen van muziek als de mogelijkheden tot het gratis downloaden van mp3 bestanden zorgt voor veel onrust.

Grooveshark belandde in 2009 in rechtszaken

Al in 2009 werden de eerste rechtszaken aangespannen tegen Grooveshark. Toen al werd de grote inbreuk op het auteursrecht van zowel bands als artiesten genoemd als het grote probleem van de website. Veel mensen gebruiken Grooveshark namelijk om gratis muziek te downloaden.

Als gevolg van diverse rechtszaken werd Grooveshark verplicht om een streng notice-and-takedown beleid door te voeren. Artiesten, labels en copyright-organisatie moesten binnen 24 uur na het aanmelden van een verzoek tot verwijdering de betreffende track al niet meer terug kunnen vinden.

Nog steeds veel gratis muziek downloads

Ondanks de diverse rechtszaken en de vele verwijderingsverzoeken is Grooveshark nog steeds een populaire website voor mensen die gratis muziek willen downloaden. Daarom zijn de RIAA en de grote platenlabels inmiddels gestart met een nieuw offensief tegen de muziek-downloadwebsite.

Omdat veel mensen muziek op Grooveshark vinden is de RIAA gestart met veelvuldig indienen van verwijderingsverzoeken voor hyperlinks op Grooveshark die verwijzen naar gratis muziek downloads. Deze nieuwe stap lijkt succesvol: Google heeft al ruim 300.000 hyperlinks naar Grooveshark verwijderd uit haar index.

Voor Grooveshark lijken de stappen van labels en de RIAA minder gewenst. Het bezoek aan de site loopt gestaag terug: vooral mensen die gratis muziek willen downloaden lijken Grooveshark links te laten liggen. Mensen die gratis muziek willen streamen lijken ook volop op zoek naar alternatieven. Verder is het verkeer Google erg sterk teruggelopen: een direct gevolg van de acties tegen Grooveshark.

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.