Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Grooveshark sluit haar online muziek dienst

Grooveshark heeft na alle juridische acties van copyrightorganisaties besloten om per direct haar deuren te sluiten. Ook de apps voor mobiele apparaten om gratis muziek te downloaden van de website werken niet langer.

Grooveshark stopt met dienst voor gratis downloaden muziek.

Grooveshark stopt met dienst voor gratis downloaden muziek.

De dreigende boete van meer dan een half miljard euro voor het online plaatsen van met copyright beschermde muziek lijkt de druppel te zijn geweest voor de eigenaren van Grooveshark. Maar ook andere rechtszaken vanwege het inbreuk op het copyright lijken mede debet te zijn aan de directe sluiting.

Op de site van Grooveshark valt een verklaring te lezen waarin staat dat naast de sluiting ook andere eisen van de muziekindustrie zijn ingewilligd. Zo heeft Grooveshark alle software waarmee gratis downloaden en gratis streaming via de website en via apps mogelijk is ter beschikking gestelt aan de muziekindustrie.

Over Grooveshark

Grooveshark werd opgericht in 2006 en was direct een groot succes. Vooral de mogelijkheid voor gebruikers om zelf muziek online te zetten maakte van Grooveshark dat grote succes. De muziek die mensen online plaatsten kon door iedereen gratis gestreamd of gedownload worden.

Omdat veel mensen muziek online plaatsten waarover de website geen auteursrechten betaalde kwam de site al vrij snel na haar oprichting in opspraak. Ook het feit dat de oprichters van Grooveshark hun medewerkers de opdracht gaven om muziek online te plaatsen waarover geen rechten werden afgedragen hielp niet mee.

Al geruime tijd werd Grooveshark daarom vervolgd door platenmaatschappijen. Om hier een einde aan te maken besloot Grooveshark deze week dus om haar deuren te sluiten. Alle muziek wordt verwijderd en alle patenten, software, applicaties en de merknaam worden overgedragen aan de muziekindustrie. Gratis muziek downloaden met Grooveshark behoort met deze stap helaas tot het verleden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.