Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Hoe moet je anoniem muziek downloaden via Bittorrent

Anoniem muziek downloaden

Anoniem muziek downloaden

Muziek downloaden via Bittorrent is om meerdere redenen erg handig. Het aanbod aan legale muziek downloads is groot, de snelheden waarmee je muziek download liggen hoog en de software om mee te downloaden is zowel voor Apple Mac als voor Windows gratis verkrijgbaar.

Muziek downloaden via Bittorrent kent ook een aantal nadelen. Zo kan iedereen waarmee jij muziek deelt via Bittorrent zien wat jouw ip-adres is. Op basis van dat ip-adres kan zelfs je echte adres worden achterhaald. En dat is natuurlijk geen veilig idee. Vandaag lees je op gratismuziekdownload.nl twee manieren om anoniem muziek te downloaden via Bittorrent om zo jouw privacy te waarborgen.

Downloaden via VPN

VPN is de afkorting voor Virtueel Particulier Netwerk. Een VPN wordt gebruikt als tussenstation tijdens het verbinding maken met het internet. Je maakt verbinding met een VPN-server met een inlognaam en wachtwoord. Daarna maakt de VPN anoniem, via een ander ip-adres, en versleuteld verbinding met de servers die je benadert vanaf jouw computer.

Anoniem muziek downloaden via een VPN verbinding en Bittorrent

Anoniem muziek downloaden via een VPN verbinding en Bittorrent

Van de servers waar jij verbinding mee maakt kan vervolgens verschillende soorten informatie worden gedownload. Deze informatie kan van alles zijn: Bittorrent downloads, Usenet downloads en normaal internetverkeer verloopt allemaal via de VPN op het moment dat jij verbinding hebt met deze VPN. Hierdoor is een VPN een prima manier om veilig en anoniem te internetten.

Omdat een VPN een eigen ip-adres en omdat de verbinding versleuteld is zien mensen waar jij van download via Bittorrent niet welk ip-adres jij hebt; ze zien alleen het ip-adres van de VPN. Daardoor is muziek downloaden via een VPN volledig anoniem, zolang de VPN provider tenminste haar zaakjes goed voor elkaar heeft.

Om een VPN te gebruiken moet je eerst een account aanmaken bij een betrouwbare VPN provider. Zo kun je bijvoorbeeld via VyprVPN een goedkoop en betrouwbaar VPN abonnement afsluiten om anoniem gratis muziek te downloaden via Bittorrent.

Kan het ook via een gratis VPN?

Er zijn op internet ook genoeg gratis VPN-servers te vinden. Gratis VPN-servers zijn echter af te raden, vaak is de snelheid van deze servers zo langzaam dat downloaden niet gaat. Daarnaast kun je je afvragen hoe een gratis VPN zijn geld verdient, vaak verkopen deze VPN providers gegevens van hun klanten aan derden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Wil je meer weten over de werking van een VPN? Lees dan de wikipedia-pagina over VPN.

Downloaden via Proxy

Een proxy is een eenvoudige server die tussen jouw en het internet staat. Omdat een proxy een eigen ip-adres heeft is downloaden via een proxy anoniem. Een belangrijk verschil met een VPN is dat een proxy geen versleuteling biedt. Daarnaast geeft een proxy jouw verzoeken tot bepaalde downloads rechtstreeks door. Een proxy is daardoor minder betrouwbaar en zeker minder anoniem dan een VPN.

Als je anoniem muziek wil downloaden via een proxy dan moet je allereerst een zogenaamde ‘open proxy‘ zien te vinden. Een open proxy vind je via Google. Er zijn enorm veel open-proxy’s die je kunt gebruiken om anoniem te downloaden. Bekijk wel even goed de voorwaarden van een proxy aanbieder om zeker te weten dat deze betrouwbaar is.

Om muziek te downloaden via een proxy volstaat een simpele handeling. Je hoeft alleen maar in je bittorrent software aan te geven dat je verbinding wil maken via een proxy-server in plaats van rechtstreeks. Vaak zit deze optie in de instellingen van het bittorrent programma. Zoek in de opties naar ‘Use Proxy’.

Andere manieren om anoniem te downloaden

Wil je anoniem en gratis muziek downloaden maar vind je een proxy of VPN niet bij jouw wensen passen? Andere manieren om anoniem te downloaden zijn bijvoorbeeld via een Seedbox provider of via speciale Bittorrent software zoals BTGuard. Over seedbox downloaden en BTGuard op een later moment meer.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.