Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Illegaal downloaden leidt tot meer omzet bij legale alternatieven

Uit Engels onderzoek blijkt dat de groep internetters die verantwoordelijk is voor de grootste inbreuk op copyright door illegaal downloaden tegelijkertijd 300% procent meer geld uitgeeft aan legale downloads. De groep mensen die gratis muziek, tv-series en films downloaden van internet geeft zelfs meer geld uit aan legale downloads dan mensen die helemaal niet illegaal downloaden.

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd door een grote Engelse toezichthouder op de internet markt, richtte zich op internet gebruikers van 12 jaar en ouder. Specifiek werd gekeken naar de manier waarop deze groep mensen muziek, films, tv-series en software tot zich neemt. Het doel van het onderzoek was het ondersteunen van beleidsmakers die werken aan beleid om illegaal downloaden tegen te gaan. De conclusies uit het onderzoek waren echter opvallend.

De groep gebruikers die het meest gratis downloaden uit illegale bron bleek bijvoorbeeld het meest vatbaar te zijn voor goed-geprijsde legale alternatieven. Daarnaast gaf deze groep downloaders, die verantwoordelijk is voor 88% van het totale volume aan illegale downloads, aan dat het gratis downloaden van muziek, films en tv-series vooral bedoeld is om te kijken of een bepaalde film, tv-serie of muziek album de moeite van het kopen waard is.

De groep gebruikers die verantwoordelijk is voor de enorme inbreuk op copyright maar die dus ook geld overheeft voor legale alternatieven is erg klein. Slechts 3,2% van de Engelse internetters van 12 jaar en ouder behoort tot de groep mensen die 88% van het inbreuk voor hun rekening nemen. 20% van deze groep mensen gaf over een periode van 6 maanden gemiddeld 168 GBP (ongeveer 200 euro) uit aan legale film en muziek downloads. De resterende 80% van de die-hard downloaders was daarnaast goed voor gemiddeld nog eens 125 euro aan omzet gemeten over een periode van 6 maanden.

Of deze cijfers voor de Nederlandse markt ook gelden is natuurlijk niet duidelijk. Wel lijkt ons duidelijk dat door de opkomst van Spotify en Deezer de groep mensen die veel gratis muziek downloadde nu massaal overstapt op deze legale muziek streaming diensten.

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.