Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Illegaal liedjes downloaden: 200 euro boete per track

Als je in Duitsland wordt gepakt vanwege het online aanbieden van met copyright belaste muziek dan staat daar sinds deze week een flinke boete tegenover: een rechter in Frankfurt bepaalde dat de artiest wiens muziek illegaal wordt gedeeld 200 euro schadevergoeding per track moet krijgen. Voor een volledig album met 12 tracks betekent dat dus een boete van ongeveer 2400 euro.

Inwoners van Duitsland die gratis muziek downloaden hoeven zich in eerste instantie geen zorgen te maken. Muziek downloaden is niet legaal in Duitsland maar de overheid wil vooral de mensen die illegaal muziek verspreiden aanpakken. Dit betekent in de praktijk natuurlijk wel dat downloaden via Bittorrent wel kan leiden tot een boete, om te kunnen downloaden via Bittorrent moet je immers ook uploaden (zo werkt Bittorrent) .

Richtlijn

Het goede nieuws is dat de 200 euro per liedje in eerste instantie een richtlijn is voor Duitse rechters. Het bedrag is slechts een algemene schadevergoeding op basis van de prijs die artiest zou vragen voor een licentie voor het delen van een bepaald liedje. Het bedrag kan dus hoger of lager uitvallen mocht blijken dat het illegaal delen van de muziek met een bepaalde gedachte gebeurt.

De zaak waarin het bedrag van 200 euro werd geëist werd aangespannen door een onbekende artiest. Hij eiste in eerste instantie 400 euro per liedje, een lagere rechter vond dat bedrag veel te hoog en vonniste een bedrag van 150 euro aan compentie voor het verspreiden van de muziek. Toen een hogere rechter naar de zaak keek vond deze dat de vergoeding 200 euro moest zijn omdat meer mensen bepaalde muziek gratis downloaden.

bron: tweakers

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.