Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Illegaal muziek downloaden daalt; legaal downloaden en streamen groeit

Aantal Zweden dat gratis muziek download daalt.

Aantal Zweden dat gratis muziek download daalt.

Zweden is een van de landen waar jarenlang het meest illegaal en gratis muziek werd gedownload. De belangrijkste reden hiervoor was de Pirate Bay website die jaren geleden werd opgericht in het Scandinavische land. Vooral de Zweedse jeugd downloadde massaal muziek via Torrent bestanden die op de Pirate Bay stonden. Inmiddels lijkt er een kentering te komen in het aantal Zweden dat gratis muziek download van het internet.

Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat er in Zweden dit jaar, vergeleken met vijf jaar geleden, 40% minder muziek wordt gedeeld via P2P netwerken. De consequentie hiervan is uiteraard dat minder mensen gratis muziek kunnen downloaden: wat niet aangeboden of beschikbaar is kan niet gedownload worden. Vooral de groep mensen tussen 15 en 24 zijn fors minder muziek gaan downloaden en delen via P2p netwerken en via Usenet.

Uit het onderzoek bleek verder dat de vele dreigementen die de entertainment-industrie hebben ge-uit richting mensen die gratis muziek downloaden weinig effectief zijn; vooral de vele legale alternatieven voor het downloaden van muziek zijn de reden voor gebruikers om geen muziek te delen. Daarnaast is ook het grote succes en het enorme aanbod van legale muziek streaming diensten verantwoordelijk voor de daling van het aantal illegale downloads.

De vele dreigementen, blokkades en andere acties van de muziek-industrie om het illegaal downloaden te verminderen heeft contraproductief gewerkt. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat slechts 17% van de Zweedse jeugd vindt dat gratis muziek downloaden illegaal is. Dat percentage bedroeg 5 jaar geleden nog ruim 25%. Het aantal mensen dat gratis muziek download uit illegale bronnen op internet is dus gedaald, het aantal mensen dat vindt gratis muziek downloaden illegaal zou moeten zijn is echter ook gedaald. En daarmee lijkt het daadwerkelijk probleem natuurlijk alleen maar groter geworden.

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.