Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Illegaal muziek downloaden in Engeland leidt tot waarschuwingsbrief

Muziek downloaden via illegale manieren zal in Engeland gaan leidden tot waarschuwingsbrieven.

Muziek downloaden via illegale manieren zal in Engeland gaan leidden tot waarschuwingsbrieven.

Internet-providers in Engeland gaan vanaf volgend jaar mensen die veelvuldig gratis muziek downloaden via illegale websites en p2p software per brief waarschuwen. In de brief wordt gewezen op de overtreding en op het feit dat er genoeg legale alternatieven zijn waar muziek gedownload en geluisterd kan worden. Ook mensen die films, tv-series en spelletjes downloaden kunnen waarschuwingen verwachten.

De grootste internet providers in Engeland en auteursrechtenorganisaties in het land zijn al geruime tijd in overleg over stappen tegen internetters die illegaal films en muziek downloaden. Het versturen van brieven is een van de maatregelen die beide partijen nu overeengekomen zijn.

De brieven zijn, in tegenstelling tot wat auteursrechtenorganisatie zouden willen, niet dreigend van aard. De nadruk zal vooral liggen op het aanwijzen van legale alternatieven voor films, tv-series en muziek streaming. De auteursrechtenorganisaties zouden graag zien dat dat in de brieven de mogelijkheid tot vervolging ook genoemd zou worden. De providers weigerden dat echter.

2,5 miljoen brieven

De vier grote internet-providers in Engeland gaan samen ongeveer 2,5 miljoen brieven sturen. Elke persoon (gerekend naar de aansluiting op internet) die illegaal muziek download krijgt maximaal 4 brieven. De eerste brief is vriendelijk van toon, elke volgende brief zal serieuzer van aard worden.

Wie na vier brieven niet gestopt is met het gebruik van p2p software en mp3-zoekmachines om gratis muziek te downloaden krijgt daarna geen andere brieven mee. De providers zullen dan stoppen met het nemen van stappen tegen deze gebruiker. De muziek- en filmindustrie is niet blij met deze opzet: zij verwachten dat het versturen van waarschuwingsbrieven weinig effect zal hebben.

In Nederland is het downloaden van gratis muziek, sinds de invoering van het downloadverbod, ook strafbaar. In ons land zijn providers echter nog op geen enkele manier bezig met het aanspreken van gebruikers die illegaal en gratis muziek downloaden. Of dat in de toekomst gaat gebeuren is nog onbekend.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.