Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Illegaal muziek downloaden lastig te stoppen; enorm legaal aanbod kan helpen

Met de sluiting van Kickass Torrents en Torrentz.EU is het weer een stapje lastiger geworden om gratis muziek te downloaden via torrents. En dat is natuurlijk goed nieuws voor de muziekindustrie in het algemeen en de artiesten en bands die inkomsten mislopen in het bijzonder. 

Toch is het in Nederland en veel andere Europese landen heel gewoon om gratis muziek te downloaden van internet. Hoe dat komt is onduidelijk. Voor veel mensen is het enorme aanbod aan gratis muziek op zowel Usenet als op Torrent-websites een goede reden om niet te betalen voor muziek. Toch zitten er steeds meer haken en ogen aan het downloaden van muziek.

Gebruikers die gratis muziek downloaden lopen steeds meer risico op een boete.

Gebruikers die gratis muziek downloaden lopen steeds meer risico op een boete.

Muziek downloaden is strafbaar

Muziek downloaden uit illegale bron is in Nederland sinds de invoering van het downloadverbod strafbaar. Tot op heden hebben individuele downloaders nog geen straffen of boetes gekregen voor het illegaal downloaden van muziekbestanden. Door de sluiting van de genoemde downloadwebsites wordt het voor opsporingsinstanties steeds gemakkelijker om dat wel te gaan doen.

Verder loopt Nederland momenteel nog best achter op het gebied van vervolging van individuele downloaders. Vooral in Duitsland wordt er veel werk gemaakt van het opleggen van hoge boetes aan mensen die gratis muziek downloaden van het internet. Vooral mensen die gebruik maken van Bittorrent krijgen relatief snel een boete, zeker vergeleken met de situatie hier.

Wat te doen?

Om mensen te beschermen tegen hoge boetes zijn copyrightorganisaties druk bezig met het bedenken van manieren om illegaal downloaden tegen te gaan. Een van de belangrijkste middelen om illegaliteit tegen te gaan is het op grote schaal aanbieden van legale content tegen een goede prijs.

Diensten zoals Spotify en Apple Music zijn enorm populair. Mensen die een betaald abonnement op Spotify afsluiten downloaden veel minder muziek uit illegale bron. En datzelfde geldt op het gebied van video ook voor gebruikers van Netflix. Wil je gratis muziek downloaden echt ontmoedigen? Dan moet het heel eenvoudig zijn om legaal en tegen een scherpe prijs je muziek te kunnen downloaden.

1 reactie opIllegaal muziek downloaden lastig te stoppen; enorm legaal aanbod kan helpen

  • lamapaloeza

    “En dat is natuurlijk goed nieuws voor de muziekindustrie in het algemeen en de artiesten en bands die inkomsten mislopen in het bijzonder.”

    Waar is het wetenschappelijke bewijs dat er inkomsten worden misgelopen?

    Grote bedrijven huilen altijd als er een nieuwe technologie is die hun werk overbodig maakt. Ondertussen slaan ze wel al jouw persoonlijke gegevens op en verkopen ze deze door, maar o wee als je hun content deelt met peers. Peer to peer is gratis reclame voor de auteurs en de enige die klagen zijn de tussenpersonen. P.S. als je te dom bent om geld te verdienen in een tijdperk waar informatie vrij kan worden gedeeld dan verdien je het om failliet te gaan en ruimte te maken voor nieuwe ideeën.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.