Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Illegaal muziek downloaden: waarschuwing per e-mail

Tweakers.net meldt dat Amerikaanse internet service providers en de entertainment industrie overeenstemming hebben bereikt over het invoeren van een Copyright Alert System. Concreet betekent dit systeem dat gebruikers van grote providers in Amerika die illegaal gratis muziek en films downloaden per e-mail waarschuwingen krijgen. Eventueel kan de illegale downloader later wellicht ook sancties krijgen.

In een memorandum of understanding dat werd getekend door de RIAA en MPAA als vertegenwoordigers van de muziek en film industratie en internet providers als AT&T en Verizon aan de andere kant staat beschreven hoe dit in de praktijk moet gaan werken.

Bij het vermoeden dat een klant van een internet provider dient het entertainment bedrijf een klacht in bij de provider. Deze gaat contact opnemen met de klant en meldt hem dat hij illegaal aan het downloaden is. In de e-mail staan verder tips over het beveiligen van zijn systeem, hoe de klant het illegaal downloaden kan vermijden en tips over websites die legaal films en muziek ter download aanbieden.

De internet provider heeft na 5 waarschuwingen de mogelijkheid om de klant sancties op te leggen. Als voorbeeld wordt het verlagen van de downloadsnelheid genoemd maar ook kan de klant doorverwezen worden naar een pagina met daarop het verzoek om contact op te nemen met de provider. Wel is afgesproken dat de internet verbinding nooit mag worden afgesloten bij het vermoeden van illegaal downloaden van muziek.

Wat vind jij van deze nieuwe maatregelen om illegaal downloaden tegen te gaan? Is het een goeie manier om te waarschuwen per e-mail of is het een inbreuk op de privacy? En de sancties, kun je mensen die illegaal films of muziek downloaden bestraffen voor hun gedrag?

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.