Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Internetprovider aangeklaagd vanwege copyrightinbreuk klanten

Het kan altijd gekker: in Amerika wordt momenteel een provider aangeklaagd door twee platenmaatschappijen. Zij stellen dat de provider, Cox Communications, verantwoordelijkheid draagt voor klanten die gratis muziek downloaden van internet. 

In de aanklacht, die is ingediend in Virginia, stellen de aanklagers dat Cox Communications te weinig doet tegen klanten die gratis muziek downloaden via een door hun geleverde verbinding. De platenlabels zouden graag zien dat de provider klanten die illegaal muziek downloaden bijvoorbeeld gewaarschuwd worden.

Cox Communications is mede verantwoordelijk voor klanten die gratis muziek downloaden van internet.

Cox Communications is mede verantwoordelijk voor klanten die gratis muziek downloaden van internet.

Verder hebben de beide labels meer dan 200.000 klanten van Cox gevonden die op regelmatig basis gratis muziek downloaden. Deze zogenaamde ‘repeat offenders’ zijn aangemeld bij Cox, het bedrijf doet echter niets met deze informatie tot grote teleurstelling van de labels.

Eis: boet en waarschuwingen voor klanten

Omdat Cox niet meewerkt aan het bestrijden van illegaal downloadende klanten is het bedrijf mede verantwoordelijk voor de inbraak op het copyright dat klanten plegen. De labels willen daarom graag een schadevergoeding van de provider. Daarnaast zou de provider verplicht moeten worden om klanten die illegaal en gratis muziek downloaden te waarschuwen.

Normaliter worden providers niet aansprakelijk gesteld voor het inbreuk op copyrigt dat hun klanten plegen. In plaats daarvan worden internetters zelf aangeklaagd. Deze zaak kan dan ook grote gevolgen hebben: mochten de labels winnen dan betekent dit dat providers meer een controlerende rol krijgen met betrekking tot de manier waarop hun klanten het internet gebruiken.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.