Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Internetters stoppen niet met muziek downloaden als download-sites sluiten

Mensen die gratis muziek downloaden van internet stoppen daar niet mee als download-websites offline gehaald worden. Uit Europees onderzoek blijkt zelfs het tegendeel: op de langere termijn is het sluiten van downloadwebsites contraproductief omdat mensen handiger worden in het op andere manieren gratis downloaden van muziek.

Een en ander blijkt uit een onderzoek rondom de sluiting van een video-website gericht op Duitsland. 5000 Gebruikers van deze website werden anoniem gevolgd na de sluiting in 2011 van deze download-website door de Duitse justitie.

De eerste weken na de sluiting bleken gebruikers minder te downloaden maar na langere periode bleek dat vrijwel iedere gebruiker van de site op andere manieren toch aan gratis muziek en filmbestanden kwam.

Sluiting heeft alleen effect op korte termijn

De sluiting van de website had dus alleen op korte termijn effect. Op de langere termijn was de sluiting zinloos. Zeker omdat de 5000 gebruikers via veel meer verschillende websites en downloadprogramma’s films en muziek downloaden dan voorheen. De sluiting zorgde voor een versplintering van het illegale aanbod.

Volgens de onderzoekers schuilt in deze versplintering een groot gevaar. Zo wordt het steeds lastiger om piraterij aan te pakken als steeds meer verschillende manieren van gratis downloaden gebruikt worden.

Een kanttekening bij het onderzoek is wel te plaatsen: de gegevens en de sluiting van de site dateren uit 2011. Toen was er in Duitsland minder strenge wetgeving tegen mensen die gratis film, muziek en andere media downloaden van internet.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.