Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

iRadio: muziek luisteren en downloaden op de Apple manier

iRadio muziek downloaden en streamen

iRadio

De aankondiging van een eigen streaming muziekdienst van Apple lijkt aanstaande. Gisteren onthulde Mac site All Things D namelijk dat Apple een vermoedelijke deal heeft gesloten met de laatste van de grote platenmaatschappijen in Amerika. Naast Universal en Warner heeft Apple nu waarschijnlijk ook een contract met Sony Entertainment.

De deal met Sony liet lang op zich wachten: het bedrijf ging als laatste akkoord met het voorstel van Apple om haar muziek online te laten afspelen via de nog aan te kondigen muziekdienst. Dit meldden verschillende bronnen die niet bij naam werden genoemd. Eerder al gingen Warner en Universal Sony al voor. Met de toestemming van de grote platenmaatschappijen lijkt de weg vrij om zeer binnenkort een online muziekdienst aan te kondigen. Volgens All Things D zal Apple haar streaming muziekdienst zelfs komende maandag al aankondigen.

Wanneer de online muziekdienst beschikbaar komt in Amerika en of deze ook voor Nederlandse bezitters van een iPhone, iPod of iPad bruikbaar zal zijn is nog onbekend. Daarnaast lijkt Apple nog in onderhandeling met een grote organisatie die het copyright van veel populaire artiesten beheert. Of Apple ook met deze organisatie binnenkort een deal zal sluiten is nog onbekend.

Anders dan Spotify en Deezer

iRadio zal volgens de geruchten anders werken dan vergelijkbare streaming muziekdienst zoals Spotify en Deezer. De dienst zal gebruikers online muziek laten luisteren waarbij minder leuke liedjes overgeslagen kunnen worden. De vrijheid die gebruikers verder krijgen is minder groot dan bij Spotify en Deezer, daar kun je on-demand elk liedje of album luisteren en downloaden wat je maar wilt. Als je tenminste een betaald abonnement hebt afgesloten bij een van die streaming diensten.

Ook de mogelijkheid om muziek te downloaden om deze op een later tijdstip af te spelen ontbreekt waarschijnlijk. Bij andere online muziekdiensten is dat wel mogelijk. Zo kun je met Spotify muziek downloaden via wifi en deze later luisteren op je smartphone. De verschillen met Spotify lijken in het voordeel uit te pakken van die muziekdienst. Aan de andere kant zal de trouwe schare fans van Apple producten vast een succes maken van iRadio.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.