Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Is gratis muziek downloaden of streamen schadelijk voor artiesten?

Op de Volkskrant website verscheen enige tijd geleden een uitgebreid artikel waarin de auteur probeert een duidelijk antwoord te formuleren op de vraag of muziek streamen of (legaal) downloaden nu eigenlijk schadelijk is voor artiesten. Het artikel op de Volkskrant was op haar beurt weer een bewerking van een artikel op een Engelstalige website. De vraag of muziek downloaden en muziek streamen schadelijk is voor artiesten lijkt ons een relevante. Daarom hierbij een overzicht van de voordelen van muziek streaming vanuit het oogpunt van de artiest.

Het nieuwe album van Daft Punk is het schoolvoorbeeld van hoe de industrie omgaat als een nieuw album via internet voortijdig uitlekt. Op het moment dat het nieuwe Daft Punk album te downloaden was bracht de platenmaatschappij van Daft Punk gelijk een officiƫle iTunes stream uit waar iedereen het nieuwe album gratis kon luisteren. Slim, of juist niet: een iTunes stream is eenvoudig te rippen en als mp3 op te slaan om zo deze muziek ook op andere apparaten gratis te kunnen beluisteren.

Volgens een creatief directeur van een platenmaatschappij is gratis streaming juist goed voor artiesten. Of die gratis stream nu voor of na het lekken van een album beschikbaar komt maakt weinig uit. Veel mensen die de gratis stream beluisteren besluiten namelijk later ook vaak om het hele album te kopen of betaald te downloaden. Daarnaast is het zonde van de energie om juist de mensen die een illegale stream downloaden te ontmoedigen dit te doen. Veel beter is het om mensen die graag legaal muziek willen downloaden te stimuleren dit te doen. Illegale downloaders hou je moeilijk tegen terwijl muziekliefhebbers vaak bereid zijn te betalen voor hun muziek.

Meer over de voor- en nadelen van muziek streaming voor de artiest in het artikel op de Volkskrant. Wat is jouw mening over het downloaden en streamen van muziek? Schadelijk of juist goed voor de artiesten en de hele muziekindustrie?

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.