Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Jay-Z start met Tidal; verwijdert muziek van Spotify

Fans van Jay-Z hebben pech als ze muziek downloaden of streamen via Spotify. De populaire rapper is namelijk druk bezig zijn muziek van Spotify te verwijderen. De reden hiervoor is simpel: Jay-Z kocht enige tijd geleden de streaming muziekdienst Tidal. Het lijkt logisch dat Jay-Z zijn muziek alleen nog maar zal aanbieden via deze nieuwe muziekdienst. In Nederland is het overigens nog wel mogelijk om Jay-Z muziek te luisteren of te downloaden van Spotify. In Engeland zijn een aantal tracks van onder andere het debuutalbum ‘Reasonable Doubt’ niet meer te vinden in Spotify.

Jay-Z is niet de enige artiest die Spotify de rug toekeert. Eerder al besloot Taylor Swift haar muziek van Spotify te verwijderen. Zij deed dat omdat ze het niet eens is met de mogelijkheid die Spotify biedt om gratis muziek te streamen. Ook andere artiesten maar ook platenlabels zijn het al langer oneens met de gratis variant van Spotify. De nieuwe muziekdienst van Jay-Z lijkt daarom voor veel artiesten, waaronder ook Taylor Swift een goed alternatief. De abonnementen van Tidal zijn per maand duurder waardoor artiesten meer verdienen aan muziek downloads en muziek streams. Verder heeft Tidal geen gratis variant waardoor het inkomensverlies kleiner zou kunnen zijn.

Spotify onder druk

Ondanks het grote succes van Spotify in recente jaren (het bedrijf werd vorige week gewaardeerd op meer dan 8 miljard euro) lijkt het tij zich te keren. Steeds meer artiesten wijken uit naar andere streaming muziekdiensten. Door de krimpende catalogus, die nog steeds meer dan 20 miljoen tracks kent, zullen gebruikers ook gaan uitkijken naar andere streaming muziekbedrijven. Verder is ook de druk van artiesten en labels om te stoppen met het aanbieden van gratis muziek erg vervelend voor Spotify. Veel mensen kiezen nu voor Spotify juist vanwege die mogelijkheid. Als het bedrijf noodgedwongen stopt met gratis muziek streaming dan zal de concurrentie des te heviger worden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.