Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Legaal muziek downloaden groeit snel in België

De Belgische belangenbehartiger van de muziekindustrie BEA, de Belgische tegenhanger van Brein, meldde dat in de 2011 het legaal muziek downloaden met 25 procent groeide vergeleken met een jaar eerder. Ook het legaal en gratis muziek luisteren werd meegenomen in deze statistiek. De BEA liet weten dat vooral het groeiend aanbod aan legale downloads verantwoordelijk was voor de stijging.

In totaal bleef de teller in Belgie vorig jaar steken op ruim 9 miljoen gedownloade tracks. Ook werden ruim 1 miljoen muziek albums legaal gedownload. Een respectievelijke stijging van 15,8 en 25,6 procent. Deze cijfers kwamen tot stand dankzij rapporten van de grotere legale muziek aanbieders in België. Daaronder vallen onder andere iTunes, Free Record Shop en Simfy. Ook de online muziek winkels van een aantal grote platenlabels werden meegeteld. De totale omzet van deze online downloads was net geen 20 miljoen eur.

De directeur van de BEA liet weten dat de stijging vooral te danken is aan het vergroten van het muziek aanbod op de Belgische markt. In totaal groeide het totale aanbod van online muziek van 12 miljoen naar 15 miljoen tracks. Ook aanpassingen aan de Belgische variant van de welkomst pagina in iTunes hielp mee. Via iTunes kunnen webwinkels exclusieve campagnes aanbieden aan Belgische muziekliefhebbers.

Ook voor dit jaar is de BEA goed gestemd. Voor 2012 wordt wederom een grote groei verwacht. Vooral het nieuwe aanbod van streaming muziek diensten zoals Spotify en Deezer zullen de online markt voor legale muziek downloads verder laten groeien.

2 reacties aanLegaal muziek downloaden groeit snel in België

  • Marco

    Onlangs won ik een gratis abonnement om 3 maanden lang muziek te beluisteren via deezer.com. Is het echter legaal om muziek van die site op te slaan om later opnieuw te beluisteren via andere dragers dan bv. een PC ?

    • martijn

      Hallo Marco. Ik denk dat het illegaal is om muziek die je luistert via Deezer op te nemen en deze later af te spelen op andere dragers als iPod’s of mp3-spelers. Misschien hebben andere lezers van deze site hier meer info over.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.