Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Let op: Muziek downloaden op vakantie kan een boete opleveren

Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland en neem je een laptop, smartphone of tablet mee om muziek te downloaden? Dan is het goed om te weten dat je in een aantal Europese landen door het illegaal downloaden van muziek bij thuiskomst een boete kunt verwachten.

Let goed op tijdens het downloaden van muziek op vakantie. Voor je het weet heb je een boete op de mat liggen.

Let goed op tijdens het downloaden van muziek op vakantie. Voor je het weet heb je een boete op de mat liggen.

Vooral in Duitsland werken opsporingsinstantie in samenwerking met advocaten goed samen om buitenlanders die via een wifi verbinding in een hotel, pension of vakantiehuis muziek downloaden te vervolgen. Overigens lopen Duitsers zelf een even groot risico tijdens het downloaden van muziek.

In Duitsland zijn boetes tussen de 900 en 1100 euro voor  het downloaden van een volledig album heel gewoon. Maar ook voor het downloaden van een paar losse mp3’tjes loop je al een risico. Als je een boete voor illegaal downloaden krijgt in Duitsland dan zul je deze altijd moeten betalen.

Om een boete te kunnen krijgen moet je wel aantoonbaar illegaal hebben gedownload. Vooral als je een vakantiehuis met wifi huurt en via deze verbinding met Bittorrent een album download dan loop je een groot risico. Maar ook in hotels, pensions en in airBnB huurwoningen zijn Bittorrrent downloads vaak te herleiden naar degene die betaald heeft voor het vakantieverblijf.

Let op:

Uiteraard is het gebruik van Spotify, Deezer of Apple Music in Duitsland gewoon toegestaan. De boetes krijg je alleen als je in Duitsland illegaal een album of mp3 bestand download op manieren die de Duitse justitie kan achterhalen.

Niet alleen gratis muziek downloaden kan leiden tot boetes. Ook het downloaden van series, films en games kan een boete opleveren. Tot slot loop je ook een groot risico als je in een aantal Europese landen series of films kijkt via Popcorn Time.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.