Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Linken naar gratis muziek op internet is legaal

Websites die links aanbieden naar muziek of andere informatie die auteursrechtelijk beschermd opereren volgens de wet zolang de informatie waar naar gelinkt wordt door de rechthebbende op internet is gezet. Deze uitspraak heeft het Europese hof van Justitie afgelopen week gedaan in een rechtszaak van een grote krant tegen een website die links naar artikelen van de betreffende krant plaatst.

Het Europees Hof heeft nog niet eerder een uitspraak gedaan in zaken rondom het linken naar auteursrechtelijk beschermde muziek, films en andere informatie. In essentie komt de uitspraak erop neer dat websites zoals gratismuziekdownload.nl mogen linken naar gratis muziek op internet zolang deze muziek online is gezet door degene die de rechten op deze muziek bezit. Alleen als de link rechtstreeks verwijst naar de muziek en de link geen inlog-pagina omzeilt is het linken naar gratis muziek toegestaan.

Youtube muziek op website

Deze uitspraak kan grote gevolgen hebben voor Nederlandse websites die links aanbieden naar gratis muziek op Youtube. Sites die Youtube muziek invoegen op hun pagina opereren volgens de rechter binnen de wet: expliciet werd genoemd dat ook links waarbij een gebruiker de site die linkt niet verlaat gewoon mogen.

In Nederland betalen grote muziek-websites momenteel een vergoeding aan Buma Stemra voor het invoegen van gratis Youtube muziek op eigen sites. Volgens de uitspraak van de Europese rechter is dat dus niet nodig. Of het invoegen van Youtube muziek binnenkort weer gratis zal zijn is nog onbekend.

Volgens de zienswijze van het Europees Hof verleent een rechthebbende (een artiest, platenmaatschappij of krant bijvoorbeeld) alle mensen die online zijn toegang tot haar informatie. Als een andere website dan de site waarop oorspronkelijk gepubliceerd is link naar de informatie dan maakt die site het materiaal niet toegankelijk voor meer mensen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.