Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Lossless audio streamen met Tidal

Tidal lossless audio streaming.

Tidal lossless audio streaming.

Nederland is wederom een streaming muziekdienst rijker. Deze nieuwe muziekdienst lijkt een aanvulling te zijn op het bestaande aanbod. Sinds begin van dit jaar kunnen mensen die dat willen namelijk lossless audio streamen met Tidal. Naast Qobuz is Tidal de tweede dienst die lossless audio aanbiedt.

Lossless audio streaming staat in Nederland nog in de kinderschoenen. De voornaamste reden hiervoor is de hogere prijs voor muziekdiensten die lossless audio aanbieden. Een abonnement op Tidal kost maandelijks € 19,95. Dat is precies het dubbele van de prijs van een Spotify Premium of Deezer abonnement.

De hoge prijs voor lossless audio streaming wordt vooral veroorzaakt door de hogere kosten van het dataverkeer: muziekbestanden in lossless kwaliteit zijn veel groter dan muziekbestanden in mp3 formaat. Zo kun je met Tidal muziek streamen die wordt aangeboden als een 1411kbit flac. Ter vergelijking: Spotify biedt mp3 bestanden aan in 320kbps.

Tidal biedt, net zoals goedkope alternatieven voor muziek streaming, ook de mogelijkheid tot het downloaden van muziek om deze op een later moment te kunnen luisteren. Deze mogelijkheid heet ‘offline mode’ en biedt exact dezelfde mogelijkheden als de Spotify muziek download-modus. Wil je muziek downloaden met Tidal dan moet je uiteraard wel een abonnement hebben op de dienst.

Software voor iOS, Android en PC

Abonnementen voor Tidal kunnen via deze website worden afgesloten. De software voor Tidal is beschikbaar voor Android, iOS en desktop computers. Zo werkt Tidal dus onder andere op de iPad, de iPhone en op de diverse Android smartphones en tablets. Helaas worden Sonos speakers nog niet ondersteund en ook andere muziekspelers kunnen nog geen muziek afspelen via Tidal.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.