Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Martin Garrix en Golden Earring eisen meer geld van streaming muziekdiensten

Meer dan 2000 artiesten hebben een brief ondertekend waarin ze meer geld eisen van online muziekdiensten. Voorbeelden van diensten die meer zouden moeten betalen voor het aanbieden van online muziek zijn SoundCloud en Facebook. Onder andere Gold Earring en DJ Martin Garrix hebben de brief ondertekend die is opgesteld door Buma/Stemra, PictoRight en de NVPI, de brancheorganisatie voor de Nederlandse muziekindustrie..

De belangrijkste reden voor het schrijven van de brief is de achterhaalde e-commerce richtlijn die momenteel geldt als richtlijn voor het afdragen van vergoedingen voor het aanbieden van online muziek. Zeker omdat zowel Facebook als SoundCloud momenteel vooral gratis muziek aanbieden, al dan niet geplaatst door gebruikers van de respectievelijke diensten, zou nieuwe regelgeving snel van kracht moeten worden

Ook in andere landen zouden steeds meer geluiden opgaan om nieuwe wetgeving van kracht te laten worden die zorgt voor een eerlijkere verdeling van de inkomsten op online muziek via gratis muziekdiensten. Uit onderzoek zou namelijk blijken dat Facebook, Youtube, SoundCloud en andere aanbieders van muziek op internet meer dan 5 miljard dollar per jaar verdienen met de content van anderen. Zolang bedrijven en diensten een faciliterende rol spelen in het aanbieden van muziek hoeven deze bedrijven niet te betalen voor de rechten op deze muziek.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.