Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Meer dan 200 websites voor illegale downloads offline in 2016

Stichting Brein werkt hard aan het beperken van de mogelijkheden voor het gratis downloaden van muziek.

Stichting Brein werkt hard aan het beperken van de mogelijkheden voor het gratis downloaden van muziek.

Stichting Brein heeft in 2016 meer dan 200 websites waarop illegale content wordt aangeboden offline gehaald. Op die websites konden bezoekers onder andere gratis films, series en muziek downloaden. Naast websites waarop illegaal muziek werd verspreid werden ook een aantal grote uploaders bestraft. Zij kregen boetes variërend tussen enkele honderden tot duizenden euro’s.

Vooral websites voor het illegaal streamen van muziek en films en websites voor het gratis downloaden via torrents werden gesloten. Brein sloot 34 middelgrote tot grote torrent-sites en wist 63 websites voor het illegaal streamen van muziek en series offline te krijgen. Verder werden ook websites voor het uitwisselen van complete albums gesloten. De stichting liet in het afgelopen jaar meer dan 80 van dit soort cyber-lockers sluiten.

Verder weet Brein ook wel raad met Facebook groepen waar links  naar illegale muziek worden uitgewisseld. In totaal liet Brein bijna 20 van dit soort groepen voor het uitwisselen van e-books en mp3 bestanden sluiten. Om dit voor elkaar te krijgen werkt Brein nauw samen met Facebook, dat in haar beleid steeds meer rekening houdt met het feit dat mensen groepen aanmaken waarmee het gemakkelijk is  om gratis muziek te downloaden.

Tot slot liet Brein ook nog eens 2,5 miljoen pagina’s uit de Google index verwijderen vanwege inbreuk op het copyright. Via het notice en takedown systeem van Google is het verwijderen van resultaten uit de pagina’s van Google erg eenvoudig: in totaal heeft Brein al meer dan 15 miljoen pagina’s uit Google laten verwijderen. Het betreft hier overigens bijna allemaal links naar bestanden die zijn opgeslagen in cyberlockers. Dit zijn vooral volledige albums in mp3 formaat.

De komende maanden zal Brein opnieuw werk maken van het offline halen van de Pirate Bay. Ook andere websites voor het downloaden van torrents voor het gratis downloaden van muziek en andere bestanden moeten zich zorgen gaan maken. Dit jaar zal de Hoge Raad zich uitspreken over de blokkades die providers van Brein moeten opleggen aan hun gebruikers. De beruchte Pirate Bay blokkade zal dit jaar dan ook misschien weer van kracht worden.

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.