Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Meer duidelijkheid over gratis downloaden uit ‘illegale’ bron

In antwoord op vragen van kamerleden heeft staatssecretaris Teeven, van veiligheid en justitie, vandaag aanwijzingen gegeven over hoe je kunt voorkomen dat je per ongeluk muziek downloadt uit illegale bron. Helaas bleef rondom twee veelgebruikte termen rondom het downloaden onduidelijkheid bestaan. Zowel een ‘evidente (duidelijke) illegale bron’ als een ‘grootschalige downloader’ zijn niet nader gespecificeerd.

In diezelfde brief schreef Teeven dat hij van plan is om de heffingen op dragers waarop je een kopie van gedownloade mp3’s, films en media kunt zetten af te schaffen. Daarnaast is de man van plan om het downloaden uit een duidelijk aanwijsbare illegale bron strafbaar te maken. Niet duidelijk is dus hoe je zo’n bron zou kunnen herkennen.

Teeven zei hier wel over dat een bron waarschijnlijk illegaal is als je een ‘verdacht lage’ prijs betaald voor iets dat normaliter geld kost. Ook de algemene bekendheid van een muziek fragment of film spelen mee net zoals de aard en inrichting van de bron waarvan je het mp3 of film bestand download. Allerlei factoren dus waar je op moet letten als je gratis muziek download van internet. De conclusie luidt in ieder geval dat beoordeling van een bron op basis van de omstandigheden gebeurt. Zo gaf de staatssecretaris het voorbeeld van een film die nog in de bioscoop draait die je gratis kunt downloaden van een p2p netwerk of een website. In dat soort gevallen kun je als gebruiker weten dat je illegaal aan het downloaden bent.

Het is belangrijk om duidelijkheid te scheppen rondom het downloaden van internet omdat je als consument verantwoordelijk gaat worden voor wat je download van internet. Als je als downloader veel gebruik maakt een illegale bron dan kunnen je gegevens worden doorgespeeld aan de rechthebbende. Om de consument die download toch enigszins in bescherming te nemen is het belangrijk om alleen diegenen die uit ‘evident’ illegale bron downloaden aan te spreken.

Uiteindelijk heeft de staatssecretaris ook uitspraken gedaan over de stichting Brein. Deze organisatie, die soms op dubieuze manier opkomt voor belanghebbenden in de muziek en film industrie krijgt de komende jaren meer rechten. Zo zal Brein websites plat kunnen laten leggen die illegale mp3 of film bestanden aanbieden.

2 reacties aanMeer duidelijkheid over gratis downloaden uit ‘illegale’ bron

  • Marfi

    Uit dit hele gebeuren blijkt maar weer dat Nederland (lees met name de VVD) buigt voor de druk van de entertainmentlobby! Deze lobbyisten investeren miljarden euro’s wereldwijd om de heilige koe in stand te houden zonder dat zij er enige technologische vooruitgang tegenover willen en kunnen zetten. Gevolg op lange termijn? Hun inkomsten zullen op termijn schrikbarend afnemen omdat de “gewone burger” (en op dit moment zijn er meerdere dan die stinkende rijken) andere prioriteiten gaat stellen; voedsel, ziektekosten, huisvesting! Overleven dus in deze misselijkmakende maatschappij van graaiers en underdogs.
    Ze delven hun eigen graf met deze maatregelen. Mocht ik dit nog mogen meemaken dan lach ik me dood!

  • Cloner

    Zij die rijk zijn zullen niet hun straf ontzien!

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.