Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Mensen gaan meer gratis muziek downloaden door overdaad aan streaming muziekdiensten

Lily Allen, de zangeres die een jaartje of vijf geleden een grote hit had met de track ‘F**k you‘, deelde gisteren een interessante visie op de vele streaming muziekdiensten die de markt momenteel overspoelen. Ze is namelijk van mening dat de enorme overdaad aan streaming muziekdiensten mensen aanzet tot het gratis downloaden van muziek.

Lily Allen: muziek industrie leidt schade door overdaad aan streaming muziekdiensten.

Lily Allen: muziek industrie leidt schade door overdaad aan streaming muziekdiensten.

Door de vele diensten die elk ook nog een andere tariefstructuur hanteren raken mensen het overzicht kwijt waardoor ze hun heil opnieuw zoeken in het downloaden van muziek via torrents en Usenet, aldus Allen. Als voorbeeld haalt ze Tidal aan. Deze muziekdienst werd recentelijk overgenomen door Jay-Z. Hij probeert met Tidal mensen over te halen tot het streamen van muziek in hogere kwaliteit dan Spotify en Deezer bieden. Door deze hogere prijs zullen mensen echter eerder afhaken, is de mening van Lily Allen.

Want hoewel ze geen bezwaar heeft tegen muziek streaming in het algemeen is de versnippering van de markt niet goed voor kleinere artiesten. Zij kunnen onmogelijk contracten sluiten met alle muziekdiensten waardoor consumenten niet al de muziek die ze willen horen kunnen luisteren via het abonnement dat ze hebben bij een streaming muziekdienst. Daardoor gaan zij juist weer op zoek naar bronnen om deze muziek gratis te downloaden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.