Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden: illegaal downloaden

Woensdag wordt een belangrijke dag. Op die dag behandelt onze regering namelijk een aantal wetsvoorstellen die het gratis downloaden van muziek illegaal maken. De wetsvoorstellen die woensdag worden behandeld zijn allemaal afkomstig uit de hoed van VVD staatssecretaris Teeven. Hij is van plan om het illegaal en gratis downloaden van muziek strafbaar te maken. Nu is het in Nederland nog niet illegaal om muziek en films te downloaden van internet.

Naast het strafbaar maken van downloaden van internet is in het plan van de VVD ook de consument die een thuiskopie maakt van zijn gekochte muziek cd illegaal bezig. De oude wet die jouw als klant verzekert van het legaal kopiëren van je gekochte cd zal dus ook afgeschaft worden. De plannen van de VVD om downloaden illegaal te maken en om de thuiskopie-regeling af te schaffen zijn nogal omstreden.

Zo is het strafbaar maken van muziek downloaden een moeilijk te handhaven verbod. Hoe vind je diegenen die illegaal downloaden en wat voor straf ga je ze geven? Daarnaast is het op veel manieren mogelijk om muziek te downloaden zonder dat je sporen achterlaat. Denk aan beveiligde VPN verbindingen of een usenet download via SSL. Daarnaast is in Europees verband ook een en ander vastgelegd rondom het downloaden van muziek en het maken van thuiskopieën. Het is dus maar de grote vraag of de VVD genoeg medestanders krijgt om haar plannen door de tweede kamer te krijgen.

Een ding is helaas wel zeker. Om aan leuke muziek te komen zal je als gratis downloader steeds creatiever moeten zijn in het vinden en downloaden van muziek. Daarnaast is het afsluiten van een Spotify, Grooveshark of Napster abonnement een steeds beter idee. Met die programma’s kun je tegen een geringe vergoeding muziek downloaden en luisteren op een legale manier.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.