Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden is uit; streamen is in

Muziek downloaden = uit, streamen is in.

Muziek downloaden = uit, streamen is in.

Streaming groeit wereldwijd in een rap tempo. Muziek downloaden wordt steeds minder populaire terwijl gratis streamen enorm groeit. Die groei komt met name door vier belangrijke voordelen van het gratis streamen van muziek:

Waarom is streamen populairder dan downloaden?

  • muziek streamen kan op verschillenden apparaten;
  • muziek streamen is makkelijker dan downloaden;
  • de software om te streamen is makkelijk te gebruiken;
  • muziek streamen kent minder problemen dan downloaden.

Muziek downloaden illegaal

Verder is het downloaden van muziek via downloadprogramma’s zoals uTorrent en Frostwire sinds het downloadverbod strafbaar. Veel mensen die gratis muziek luisteren wijken dus uit naar alternatieven. Het beste alternatief is streaming met daarnaast ook als alternatief voor downloaden via p2p technieken het gratis muziek downloaden van Usenet.

Newsbin - Gratis muziek downloaden Usenet

Newsbin is een downloadprogramma voor Usenet

Muziek downloaden van Usenet is ook illegaal sinds het downloadenverbod zijn intrede deed in Nederland. Het is voor copyrightorganisaties zoals Brein echter zeer lastig om mensen die muziek downloaden van Usenet te vinden. Usenet-providers, die muziek downloads aanbieden, hoeven geen klantgegevens door te geven aan copyrightorganisaties.

Op het moment dat je muziek downloaden met Bittorrent-programma’s ben je erg eenvoudig op te sporen door Brein en andere instanties. Dit komt omdat je via Bittorrent altijd download van andere mensen die kunnen zien wie er van verbinding met hen heeft. Brein kan dus zelf inloggen op een Bittorrent programma en kan zo zien wie er verbinding probeert te maken met de illegale muziek downloads die ze aanbieden.

Gratis streaming is populair

Waar het gratis downloaden van muziek aan populariteit verliest wint gratis muziek streamen. Vooral de legale aanbieders van gratis streaming, met natuurlijk Spotify als absolute nummer een, groeien hard. Maar ook Apple Music, dat je eerste 3 maanden gratis kunt gebruiken, heeft in korte tijd al veel klanten aan zich weten te binden.

Spotify

Spotify

Ook illegale aanbieders van streaming muziek groeien snel. Deze diensten verdwijnen echter net zo snel als ze verschijnen. Copyright-organisaties treden hard op tegen illegale aanbieders van streaming muziek. Maar ook websites waar film- en tv-series kunnen worden bekeken en programma’s als Popcorn Time worden hard aangepakt.

Wil je gratis muziek luisteren op internet? Dan is de beste manier momenteel Spotify. Ook kun je bijvoorbeeld SoundCloud gebruiken of zoek via Google andere aanbieders van gratis online muziek. Vermijd liever illegale aanbieders van streaming media: deze sites verdwijnen vaak net zo snel als ze verschijnen en ook kunnen ze spyware of adware bevatten.

 

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.