Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden met Bittorrent minder populair; steeds meer mensen streamen muziek

Steeds minder mensen downloaden gratis muziek; streamen groeit sterk.

Steeds minder mensen downloaden gratis muziek; streamen groeit sterk.

De opkomst van streaming diensten voor zowel muziek als film gaat ten kosten van het aantal illegale downloads via Bittorrent. Dit blijkt uit onderzoek van Sandvine. Vooral Netflix en Spotify worden zeer veel gebruikt voor het kijken naar films en series en voor het luisteren naar muziek.

Sandvine heeft het afgelopen halve jaar gemeten welke websites en online diensten verantwoordelijk zijn voor de hoeveelheid up- en downloads. Dit onderzoek voert het bedrijf periodiek uit waardoor een goed beeld ontstaat over het gebruik van internet.

Bittorrent goed voor 3% dataverkeer

Uit de cijfers blijkt dat rond de 3% van al het dataverkeer afkomstig is van mensen die gratis muziek downloaden met Bittorrent. Maar ook mensen die films en series downloaden via Bittorrent zijn meegenomen in deze 3%. Ter vergelijking: een jaar geleden bedroeg het percentage Bittorrent downloads nog 6%.

Lees hier alles over populaire downloadprogramma’s voor Bittorrent.

De 3% van het verkeer dat wordt gegenereerd door Bittorrent downloads valt in het niet bij het percentage dataverkeer dat door Netflix wordt verbruikt. Maar liefst 37% van al het dataverkeer in Amerika wordt verbruikt door de de populaire dienst voor streaming video.

Copyrightorganisaties, artiesten en labels zijn blij met deze cijfers. Zij wijzen erop dat legale alternatieven minder mensen aanzet tot het gratis downloaden van muziek. De keerzijde van deze opmerking is natuurlijk dat legale aanbieders van gratis streaming onder grote druk staan hiermee te stoppen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.