Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden met Bittorrent steeds risicovoller

Gratis muziek downloaden via downloadprogramma’s op basis van Bittorrent wordt steeds risicovoller. Stichting Brein gaat namelijk speciale opsporingssoftware gebruiken. Deze software zal mensen die veel up- en downloaden via Bittorrent actief gaan opsporen.

Sporadisch downloaden?

Volgens Tim Kuik loopt iedereen die sporadisch muziek download via Bittorrent geen risico. Wat ‘sporadisch binnen voor Stichting Brein betekent is niet duidelijk. Beter is het om een alternatief te gebruiken waarbij je lastiger te traceren bent (Spotnet).

De software is al jaren klaar voor gebruik maar de invoering van de AVG gooide aanvankelijk roet in het eten. Inmiddels lijkt software toch klaar voor gebruik en maakt  Stichting Brein zich klaar voor de invoering. Volgens Tim Kuik zal de software in de loop van dit jaar in gebruik genomen worden.

Muziek downloaden met Bittorrent steeds meer onder druk.

Muziek downloaden met Bittorrent steeds meer onder druk.

In eerste instantie richtte Brein haar pijlen vooral op grote uploaders. Zij werden actief opgespoord en vervolgd. Inmiddels is men bij Brein van mening dat ook de frequente up- en downloaders meewerken aan het in stand houden van  het Bittorrent systeem. Omdat vooral de uploaders dienen als bron voor gebruikers die gratis muziek downloaden moeten ook zij worden aangepakt.

Onduidelijk is wanneer je als downloader of uploader in beeld komt bij stichting Brein. Volgens de woordvoerder zal steekproefgewijs gekeken worden hoe vaak bepaalde mensen up- en downloaden via Bittorrent. Ben je te vaak muziek aan het downloaden of delen? Dan val je binnen het ‘aanpakmodel’ aldus de woordvoerder.

Brein zal moeten werken met de ip-adressen van gebruikers die veel seeden. Met deze ip-gegevens zal de stichting vervolgens via de Nederlandse providers aan naw gegevens van gebruikers moeten komen. De stichting laat weten hier geen problemen in te zien: ‘providers moeten deze gegevens overhandigen als blijkt dat er inbreuk op het copyright plaatsvindt’.

Download jij veel films, series of muziek via Bittorrent programma’s? Dan lijkt het handig om een alternatief te zoeken of om via een VPN of VPS te gaan downloaden. In beide gevallen ben je moeilijker op te sporen met de software die stichting Brein gaat inzetten.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.