Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden met Google Music nu ook in België

Google Music

Google Music

België is een van de zeven Europese landen waar zoekbedrijf Google haar muziek streaming en muziek download dienst Google Music zal gaan aanbieden. Dat kondigde het bedrijf gisteren aan. Naast Belgie zullen ook inwoners van Oostenrijk, Ierland, Portugal en Luxemburg muziek kunnen downloaden en streamen via Google Music. Met de muziekdienst van Google kunnen gebruikers zelf liedjes uploaden en deze vervolgens streamen naar iPad, iPhone en smartphone. Ook muziek streaming naar computers en laptops wordt uiteraard ondersteund.

De vijf genoemde landen behoren tot een tweede selectie van landen in Europa waar Google Music wordt aangeboden. Vorig jaar bij de introductie van Google’s streaming muziekdienst waren Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Engeland al aan de beurt. Ook in het buitenland is Google Music voor meer mensen beschikbaar. De muziekdienst wordt nu namelijk ook aangeboden in Australië en Nieuw-Zeeland.

Met Google Music kunnen gebruikers, net als met bijvoorbeeld iTunes van Apple, muziek downloaden per album of los liedje. Voor het downloaden van muziek wordt per download betaald. Daarnaast kunnen muziekliefhebbers ook muziek downloaden die gratis wordt aangeboden. Momenteel bevat de Google Music database een kleine duizend gratis muziek downloads. Naast muziek downloaden tegen een vergoeding kunnen gebruikers ook muziek uploaden naar Google Music en deze vervolgens terugluisteren.

de interface van Google Music

de interface van Google Music

Muziek streamen via Google Music

Voor het streamen van muziekbestanden die gebruikers al in bezit hebben, bijvoorbeeld doordat ze gratis gedownload zijn, is een programma benodigd. Met dit programma kan muziek ge-upload worden naar de Google Music servers. Vervolgens kan deze muziek via een Chrome applicatie of via een Android smartphone app beluisterd worden op mobiele apparaten. Liedjes en volledige albums die al op de servers van Google Music staan worden niet ge-upload. Google herkent deze en zal ze automatisch streamen op het moment dat gebruikers dat willen.

Iedere gebruiker van Google Music mag op deze manier tot 20.000 liedjes uploaden en streamen. Al deze tracks kunnen vervolgens ook weer gratis als mp3 bestand gedownload worden. Om in de toekomst de concurrentie aan te kunnen met streaming muziekdiensten als Spotify, Deezer en Rdio is Google van plan om in de zeer nabije toekomst ook betaalde muziekstreams aan te bieden via Google Music. Wanneer deze optie in Google Music wordt toegevoegd is nog onbekend.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.