Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden van internet: de 2019 manier

We leven alweer bijna een maand in het jaar 2019: volgens ons is het de hoogste tijd voor een vooruitblik op de beste manieren om muziek te downloaden van internet. Het downloaden van muziek wordt namelijk steeds een stukje ingewikkelder. Zeker als je gratis muziek wil downloaden loop je tegen steeds meer hindernissen op. Daarnaast is het niet echt nodig om illegaal mp3 bestanden te downloaden. Op verschillende manieren is het mogelijk om gratis naar muziek te luisteren via diverse online kanalen.

Gratis muziek downloaden is lastig in 2019.
Gratis muziek downloaden wordt steeds moeilijker.

Een van de genoemde hindernissen is de steeds strenger worden wet- en regelgeving op het gebied van illegaal downloaden. Dit zorgt ervoor dat verspreiders van volledige albums en losse tracks zich bewuster worden van de mogelijke risico’s. In Nederland is downloaden muziek illegaal. Momenteel worden vooral de verspreiders van gratis muziekbestanden aangepakt.

Ook tools om gratis muziek te downloaden werken steeds minder goed. Denk alleen al aan de moeite die je moet doen om een goede, betrouwbare en bovenal gratis usenet-provider te vinden of de tijd die het kost om een fatsoenlijke torrent te downloaden. Door de blokkade van de Pirate Bay en andere goede bronnen voor torrents is het moeilijk om via Bittorrent downloaden.

Wat werkt wel?

Zoals je hebt kunnen lezen is er aan het gratis downloaden van muziek weinig eer te behalen: het mag niet, je loopt risico’s op vervolging, het aanbod is beperkt en de software moeilijk instelbaar. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om gratis muziek te luisteren op internet.

De beste manier om gratis muziek te beluisteren is door het gebruik van een online muziekdienst die een gratis abonnementsvorm hanteert. Het bekendste voorbeeld hiervan is uiteraard Spotify. Deze muziekdienst biedt een ‘Free’ (gratis) abonnement aan waarmee je onbeperkt muziek kunt luisteren zonder daarvoor te hoeven betalen. Deze gratis dienst werkt ook op je smartphone en tablet en is overal te gebruiken waar je de beschikking hebt over mobiel internet.

Een tweede manier om gratis muziek te beluisteren is door Youtube te gebruiken. Youtube heeft een ontzettend groot aanbod aan gratis muziekvideo’s die je kunt streamen op je mobiele telefoon of je desktopcomputer. Ook voor Youtube geldt dat er geen beperkingen zijn aan de hoeveelheid muziek die je beluistert.

Gratis muziek luisteren op Youtube (2019 manier).
Gratis muziek luisteren op Youtube (2019 manier).

Bronnen:

Voor het schrijven van dit overzicht zijn onderstaande websites gebruikt (in willekeurige volgorde).

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.