Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden van Rapidshare wellicht illegaal

gratis muziek downloaden met rapidshare illegaal

Rapidshare

Na het sluiten van de download website MegaUpload lijken de pijlen van de auteursrechten organisaties in Europa en de VS zich te gaan richten op de filesharing en download website Rapidshare. De zeer populaire website Rapidshare, die het gratis downloaden van onder meer muziek mogelijk maakt, moet waarschijnlijk downloads gaan filteren.

Deze uitspraak deed een Duitse rechter in een rechtszaak aangespannen door GEMA en een groot aantal uitgevers. Zij vinden dat Rapidshare aansprakelijk is voor grootschalige inbreuk op het auteursrecht door het gratis muziek downloaden via haar website mogelijk te maken. Naast muziek downloads faciliteert Rapidshare ook de verspreiding van een groot aantal digitale boeken aldus het vonnis.

Opvallend is dat Rapidshare aan de upload kant geen overtredingen maakt. Pas als mensen muziek gaan downloaden van de website dan lijkt het, volgens het vonnis, mis te gaan. Dit betekent dus dat Rapidshare alle downloads, voor ze daadwerkelijk gedownload worden, moet filteren op inhoud. Rapidshare zelf ziet in het vonnis een grove fout: het bedrijf vindt dat pas als mensen illegale content via Rapidshare openbaren, door bijvoorbeeld een download link te verspreiden, opgetreden dient te worden. Dit doet Rapidshare naar eigen zeggen al jaren en daarom is het vonnis niet terecht.

Wat het vonnis nu precies gaat beteken voor mensen die muziek downloaden via download links die verwijzen naar Rapidshare is nog niet bekend. Rapidshare laat zelf weten al jaren een pioneer te zijn op het gebied van auteursrechten bescherming voor filesharing website. Daarom zal het bedrijf het vonnis zeker aanvechten en absoluut niet gaan filteren. Voorlopig dus nog gratis muziek downloaden via Rapidshare.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.