Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden via Bittorrent onverminderd populair

Muziek downloaden met Pirate Bay blijft populair

Uit onderzoek blijkt dat muziek downloaden met de Pirate Bay erg populair blijft, ondanks de blokkade van de torrent-website.

Ondanks de afgedwongen Pirate Bay blokkade bij providers als KPN, Tele2 en Ziggo blijft het downloaden van muziek en films via Bittorrent erg populair. De conclusie is dan ook de blokkade die gratis downloaden van muziek en films lastiger zou moeten maken niets heeft geholpen.

In de periode mei tot december 2012, de periode waarin de blokkade voor alle providers al actief was, is het aantal mensen dat tv-series en films download via Bittorrent toegenomen. Het aantal gratis muziekdownloads is daarnaast gelijk gebleven.

Het onderzoek (PDF) waarin deze conclusie staat beschreven is gedaan door de UVA (Amsterdam) en CentERdata. Zij vroegen enkele duizenden klanten van de grote providers in Nederland over de hoeveelheid muziek, films en tv-series die werden gezocht via de Pirate Bay en werden gedownload met behulp van Bittorrent programma’s als Vuze, uTorrent en Frostwire. Daarnaast werd ook gekeken naar de populariteit van een aantal torrents. Dit werd gedaan zowel voor als na het instellen van de Pirate Bay blokkade.

De harde cijfers liegen er niet om: bijna 20% klanten van UPC, KPN, Tele2 en T-mobile hebben wel eens torrent bestanden voor gratis muziek en film gedownload via een illegale website. Voor de blokkade lag dat percentage op ruim 16%. Ook XS4all en Ziggo klanten zijn meer gratis gaan downloaden. Bij die providers steeg het aantal mensen dat torrent bestanden voor gratis downloads zocht via illegale website van 22,5% naar ruim een kwart van de klanten.

Conclusie

De cijfers vertellen volgens de onderzoekers een drietal verhalen.

  1. Mensen die gratis muziek willen downloaden via de Pirate Bay wijken uit naar Pirate Bay proxy’s sites waar de download-website gewoon nog werkt.
  2. Een andere groep mensen gaat verder met het downloaden via alternatieve manieren. Zo is het gebruik van Spotnet sterk gestegen en kennen ook andere downloadprogramma’s een forse groei van het aantal gebruikers.
  3. De opkomst van Spotify en andere streaming muziekdiensten hebben gezorgd voor een stabilisatie van het aantal mensen dat de Pirate Bay gebruikt om gratis muziek te downloaden.

Uit eerdere onderzoeken viel al eenzelfde conlusie te trekken.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.