Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden voor je mp3-speler (of smartphone)

Je zou het niet verwachten maar ondanks het feit dat smartphones en tablets anno 2009 door veel mensen gebruikt worden om muziek te streamen worden ook MP3 spelers nog veel gebruikt om muziek te luisteren. Vooral sporters maken nog veel gebruik van kleine mp3-spelers om tijdens hun training naar muziek te kunnen luisteren.

Muziek luisteren tijdens het sporten is goed voor je prestaties.
Muziek luisteren tijdens het sporten is goed voor je prestaties.

Een MP3 speler biedt een aantal voordelen in vergelijking met een smartphone. Zo is de levensduur van de batterij in een MP3 speler vele malen groter dan die van een smartphone. Verder kun je met een MP3 speler muziek luisteren zonder internet: handig voor plekken waar je niet wil of kunt internetten. Tot slot zijn MP3-spelers in de regel een stuk kleiner dan mobiele telefoons. Een MP3-speler neem je gemakkelijk mee als je een stuk gaat hardlopen.

Muziek downloaden voor je MP3-speler

Een MP3 speler maakt gebruik van gecomprimeerde bestanden waarin muziek is opgeslagen. Het bekendste formaat is uiteraard het MP3 formaat. Veel MP3-spelers ondersteunen ook andere bestandsformaten waaronder bijvoorbeeld het WMA formaat. Het maakt voor het bedieningsgemak en de geluidskwaliteit niet uit welk bestandsformaat je gebruikt.

Muziek downloaden als MP3 bestand via FMA.
Free Music Archive

Op internet kun je op veel websites mp3 bestanden downloaden die je kunt afspelen op een afspelen. Veel van deze sites zijn legaal te gebruiken voor het downloaden van muziek. Een van de websites met een groot aanbod aan legale muziek downloads is FMA. FMA is een afkorting voor Free Music Archive. De site biedt een groot aantal MP3 bestanden in diverse genres.

Streamen op je smartphone?

Streamen op een smartphone kan gratis via bijvoorbeeld Youtube of Spotify Free en betaald via Apple Music of Spotify Premium. Wil je onbeperkt, in hoge kwaliteit en zonder reclame muziek luisteren? Dan kun je bij een van de genoemde muziekdiensten een betaald abonnement afsluiten.

Betaalde abonnementen bieden uitgebreide mogelijkheden om muziek te downloaden. Muziek die je downloadt via Spotify of Apple Music kan niet afgespeeld worden op een ander apparaat dan waarop je de muziek hebt gedownload. Deze methode is dus ongeschikt om MP3 bestanden te downloaden voor op een MP3 speler.

Bronvermelding

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.