Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden wellicht toch illegaal via nieuw ‘downloadverbod’

verbod op gratis muziek downloaden uit illegale bron is aanstaande

Toch downloadverbod?

Het vorig jaar afgeblazen verbod op het downloaden van muziek en films uit illegale bron lijkt een vervolg te gaan krijgen. De Partij van de Arbeid die het verbod vorig jaar nog blokkeerde lijkt een nieuw voorstel voor een downloadverbod toch te gaan steunen. Dit is voor staatssecretaris Teeven genoeg om een verbod op illegaal downloaden opnieuw te overwegen.

Een en ander bleek uit een debat vandaag in de tweede kamer. Vorig jaar was alleen de VVD, van staatssecretaris Teeven, voorstander van het verbod. De PvdA steunde toendertijd zelfs nog een motie tegen het verbod op het gratis downloaden van film en muziek uit illegale bron. Vandaag liet een PvdA kamerlid weten een verbod niet langer uit te sluiten.

Uit de woorden van het kamerlid bleek dat hij tegen een heffing is op het maken van een thuiskopie. In plaats daarvan is hij voorstander van een verbod op de handel in illegale verkregen films en muziek. Dit betekent dat er nu met de steun van zowel PvdA als de VVD een meerderheid is om een verbod op illegaal downloaden van de grond te krijgen.

Een verbod op downloaden voor particulieren, die bijvoorbeeld gratis muziek downloaden, zit er volgens het kamerlid niet in. Het gaat hem vooral om het vervolgen van mensen die geld verdienen met het aanbieden of zelfs verkopen van muziek, films en software verkregen uit een illegale bron.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.