Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaders via Bittorren geven meer geld uit aan online muziek

Bittorrent gebruikers kopen meer muziek

Bittorrent gebruikers kopen meer muziek

Bekende artiesten zoals Moby, Madonna en De La Soul werken voor de promotie van nieuwe muziek al geruime tijd samen met Bittorrent.

Binnen het Bundles project van de ontwikkelaar van het Bittorrent protocol en het populaire Bittorrent downloadprogramma uTorrent laten deze artiesten mensen gratis hun muziek downloaden met als doel het verkopen van meer albums en singles.

Hier lees je hoe je gratis muziek kunt downloaden met Bittorrent

 

In de afgelopen jaren hebben ruim tienduizend artiesten muziek verspreid via het Bundles project van Bittorrent. In 2013 was de meest gedownloade torrent zelfs een muziek download uit het Bundles project. In ttoaal hebben artiesten meer dan 100 miljoen tracks legaal verspreid via Bittorrent.

Door het grote succes van het Bittorrent Bundles project wil de software-ontwikkelaar graag met meer artiesten samenwerken. Daarom werkt het bedrijf hard aan het verbeteren van het imago: nog steeds zijn downloadprogramma’s die werken op basis van Bittorrent vaak het doelwit van anti-piraterij acties. En dat lijkt geheel onterecht.

Muziek downloaden via Bittorrent? Meer muziek kopen

Uit cijfers van Bittorrent zelf blijkt namelijk dat mensen die regelmatig muziek downloaden via het Bittorrent protocol over het algemeen meer uitgeven aan het betaald downloaden van muziek. Ook is een groter deel van deze downloads betaald gebruiker van bijvoorbeeld Spotify of Deezer. Tenslotte gaan mensen die muziek downloaden via Bittorrent ook vaker naar de bioscoop.

De cijfers van Bittorrent worden onderbouwd met absolute getallen. 33% van de mensen die muziek downloaden via Bittorrent is van plan om de muziek die ze downloaden ook daadwerkelijk te kopen. 34% koopt meer dvd’s (zowel met audio als video) en een even groot percentage gaat regelmatig naar de bioscoop.

Ook het nieuwe album van U2

Het meest recente voorbeeld van een populaire band die hun nieuwe album gratis aanbiedt is U2. In een deal met Apple kunnen iTunes gebruikers de komende weken het nieuwe U2 album gratis downloaden. U2 biedt het nieuwe album overigens niet aan via Bittorrent. Toch blijkt uit deze actie dat steeds meer populaire artiesten het gratis verspreiden van nieuwe muziek als een goede promotiemogelijkheid zien voor het verkopen van meer albums.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.