Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Deezer en Spotify klaar voor strijd met Apple

Apple start binnenkort met haar eigen muziek streaming dienst.

Apple start binnenkort met haar eigen muziek streaming dienst.

Steeds minder mensen downloaden muziek via iTunes en daarom start Apple komende maand met een betaalde streaming muziekdienst. Deze dienst lijkt een rechtstreekse aanval op Spotify, Deezer en andere diensten waar gebruikers muziek kunnen streamen.

Om Apple Music, zoals de nieuwe streaming muziekdienst van Apple lijkt te gaan heten, het hoofd te kunnen bieden werken Spotify en Deezer momenteel aan nieuwe functies. Met deze nieuwe mogelijkheden hopen beide grootmachten nieuwe gebruikers te winnen en bestaande klanten te behouden.

Spotify: streaming video

Om meer inkomsten uit reclamevertoningen te generen gaat Spotify in nieuwe versies van haar software ook videostreams aanbieden. Zo heeft het bedrijf nu al contracten gesloten voor het tonen van videomateriaal van Comedy Central, Ted Talks, ESPN, BBC en ABC.

Als blijkt dat gebruikers van Spotify veel gebruik gaan maken van de mogelijkheden tot het streamen van video dan overweegt Spotify om ook video’s van andere aanbieders te gaan vertonen. Zelfs het ontwikkelen van eigen programma’s behoort tot de mogelijkheden.

Geen muziekvideo’s op Spotify

“Een eigen kanaal voor muziekvideo’s voegt weinig toe, Youtube is daar veel beter in”

Muziekvideo’s op Spotify hoeven gebruikers voorlopig niet te ¬†verwachten. De directeur van Spotify Europa liet eerder weten dat Youtube veel beter is in het aanbieden van muziekvideo’s: Een Spotify muziekvideo kanaal zou niets toevoegen.

Spotify werkt wel aan nieuwe mogelijkheden rondom het streamen van muziek. Zo komen er afspeellijsten die muziek streamen die past bij het moment voor de dag. Voor fanatieke hardlopers komt er tenslotte een functie die muziek aanbiedt die past bij het tempo dat je loop.

Deezer: Podcasts streamen

Deezer hoopt de concurrentie met de nieuwe online muziekdienst van Apple aan te kunnen met de mogelijkheden tot het streamen van podcasts. Vorig jaar nam Deezer daarvoor een ander bedrijf over dat gespecialiseerd is in podcasts.

Verder liet Deezer bij monde van topman Albrecht weten het een goed teken te vinden dat Apple haar eigen muziek streaming dienst wil beginnen. “Als Apple start met het aanbieden van muziek streams dan werkt het streaming model” aldus de topman.

Deezer en Spotify bieden concurrentie het hoofd met nieuwe mogelijkheden.

Deezer en Spotify bieden concurrentie het hoofd met nieuwe mogelijkheden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.